قاليشويي فارسي
خبرهاي مرتبطه با شستشوي فرش

  ايسنا/آذربايجان شرقي رئيس اتحاديه توليدكنندگان و بافندگان فرش دستباف تبريز گفت: ۱۵۰۰ كارگاه قالي بافي كوچك و بزرگ در سطح استان وجود دارد كه بيشتر از پنج نفر را نمي‌توانند بيمه كنند.

اسماعيل چمني، پنجشنبه اول ديماه در نشست با فعالان اقتصادي استان با حضور وزير صمت، با بيان اينكه فرش دستباف هنر و صنعت اوليه ما ايراني‌ها است، اظهار كرد: بيشترين اشتغال سطح كشور در حوزه بخش خصوصي مربوط به فرش دستباف بوده و در دنيا با محوريت ايران بوده و در ايران با آذربايجان شرقي است.

وي با بيان اينكه تنها كالاي ثبت جهاني متعلق به ايران، فرش دستباف است، گفت: ارتزاق هشت ميليون نفر در كشور به فرش دستباف وابسته است و اين آمار در آذربايجان شرقي ۵۰۰ هزار است.

وي توضيح داد: هشت سال پيش، ۷۰۰ هزار بافنده بيمه شده در سطح كشور وجود داشت و اين عدد در استان ما ۱۰۰ هزار خانوار بافنده بوده است؛ اكنون در كشور ۳۰۰ هزار خانوار و در سطح استان ۴۰ هزار خانواده شامل بيمه قاليبافي است، درحالي‌كه ظرفيت كشوري دو ميليون بوده و ظرفيت استاني ۲۰۰ هزار خانوار است.

وي در خصوص مشكلات اين صنعت، گفت: يكي از مشكلات بافندگان اين است كه سختي و زيان آور شامل اين افراد نمي‌شود و آن‌ها قادر نيستند ۳۰ سال فرش ببافند؛ لذا از وزير محترم صمت درخواست رسيدگي و حل و فصل اين موضوع را داريم.

چمني با بيان اينكه تثبيت قيمت ارز و تك نرخي بودن آن براي صادرات فرش ضروري است، گفت: درحال حاضر قيمت مواد اوليه به قدري افزايش يافته است كه توليدكنندگان ديگر به سختي ادامه مي‌دهند و با اين روند، در عرض سه سال به حداقل خواهيم رسيد.

به گفته وي، در بسياري از رسانه‌ها مطرح مي‌شود كه وام بانكي براي توليدكنندگان و بافندگان فرش دستباف اعطا مي‌شود؛ درحالي‌كه تاكنون در هيچ استاني وام بانكي به اين افراد پرداخت نشده است.

بيشتر بخوانيد : قاليشويي منطقه 3

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۲ دى ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۲۳:۲۹ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

 

 به گزارش پايگاه خبري پيام كاشان حسن بخشنده امنيه افزود: براي اجراي كاملا استاندارد اين پروژه به 300 ميليارد تومان اعتبار نياز است كه شامل آزادسازي و احداث ميدان مي‌شود؛ ولي با ظرفيت موجود، تمهيدات و اقداماتي به منظور ارتقاي ايمني مسير انجام داده‌ايم و نشست‌هايي را با اداره برق استان به منظور حل مشكل روشنايي مسير برگزار كرده‌ايم.

شهردار كاشان، همچنين از رونمايي چشم‌انداز شهر تا پايان سال خبر داد و گفت: به دنبال آن هستيم تا برنامه جامع 20 ساله شهر كاشان را تا پايان بهار سال 1402 رونمايي كنيم.

بخشنده امنيه در ادامه عدم وجود منابع درآمدي پايدار را مشكل اساسي شهرداري دانست و بيان كرد: در اين دوره به دنبال تعريف و اجرايي كردن اين گونه منابع درآمدي هستيم تا نوسانات اقتصادي و عدم تحقق درآمدها، مسير خدمت‌رساني را با چالش مواجه نسازد.

وي، توزيع عادلانه امكانات و خدمات را يكي از رويكردهاي اصلي مديريت شهري در اين دوره ذكر و عنوان كرد: يكي از جلوه‌هاي اين نگرش، اجراي آسفالت در نقاط مختلف شهر به ويژه نواحي پيراموني و حاشيه‌اي است كه به صورت همزمان و با استفاده از تمام ظرفيت‌ها در حال انجام است.

شهردار كاشان، مشكلات حقوقي انباشته شده و مسدودي حساب‌هاي شهرداري ناشي از تعهدات گذشته را يكي ديگر از چالش‌هاي اين دوره مديريت شهري عنوان كرد و گفت: علاوه بر پروژه زيرگذر و محور اميركبير كه شهرداري همچنان با مسائل آن درگير است، مديريت شهري با پرونده‌هاي مختلف حقوقي در اين برهه مواجه بوده است.

بخشنده امنيه، اضافه كرد: كميسيون سازش يكي از ابتكاراتي بود كه در اين دوره توانست گره بسياري از پرونده‌ها را باز كند و ضمن اداي تعهدات پيمانكاران، شهر را از ضررهاي مالي خسارت‌بار بيشتر نجات دهد.

بيشتر بخوانيد : قاليشويي منطقه 13

 

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۳۰ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۲:۵۰:۴۱ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

 فرش‌ها انواع مختلفي دارند مانند ابريشمي، زربافت و همينطور فانتزي كه دو نوع اول يعني زربافت و فانتزي به علت الياف به كار برده شده در تار و پودشان، داراي ارزش بيشتر و قيمتي گران‌تر هستند.

اصول كلي نگه‌داري و مراقبت از فرش به صورت كلي براي اينكه بتوانيد از فرش‌هاي خود مراقبت كنيد بايد بدانيد كه يكي از نكات مهم در نگه‌داري خوب فرش، آن است كه تلاش كنيد فاصله زماني براي شستن فرش‌هاي خود تعيين كنيد. زيرا شست و شوي مكرر، يكي از نكات مهم در نگه‌داري فرش است.

درباره اين موضوع بايد بيان كنيم انتخاب يك قاليشويي خوب بي تاثير نخواهد بود، زيرا يك قاليشويي خوب با داشتن كارشناسان مربوطه تلاش مي‌كند، اگر فرش شما نياز به تعميري داشته باشد چه اساسي و چه جزئي آن را برطرف سازد. سپس با تعيين روش شستشوي كه آن هم با توجه به نوع هر فرش صورت مي‌گيرد، در نهايت بهترين كيفيت كاري ممكن را به شما تحويل دهد. به همين سبب ما قاليشويي توحيد را به شما معرفي مي‌كنيم كه خدمات مختلفي مانند موكت‌شويي، فرش شويي و مبل شويي را براي شما انجام مي‌دهند.

همچنين در ارتباط با قيمت قاليشويي مي‌توانيد به سايت آنان مراجعه كرده و از طريق تماس تلفني اطلاعات لازم را درباره قيمت شستشو و يا تعمير فرش‌هاي خود كسب كنيد.

روش نگه‌داري فرش ابريشمي در ميان فرش‌هاي دستباف يكي از گران قيمت‌ترين فرش‌ها، فرش ابريشمي است كه نگه‌داري آن هم نسبت به سايرين حساس‌تر و داراي پيچيدگي بيشتري است. لازم است حتما اطلاعاتي در اين زمينه داشته باشيد تا بتوانيد به خوبي از فرش‌هاي ابريشمي خود مراقبت كنيد.

البته بايد اين را بيان كنيم كه فرش‌هاي ابريشمي اين قابليت را دارند كه قرن‌ها باقي بمانند. به شرط آنكه نكات اصولي در نگه‌داري از آنان رعايت شود. به همين منظور قصد داريم روش‌هاي نگه‌داري و نكاتي كه بايد بدانيد را در ادامه در اختيارتان بگذاريم. اين روش‌ها عبارتند از:

ضد بيد كردن فرش ابريشم يكي از خطرناك‌ترين حشراتي كه ممكن است دامان فرش‌هاي ابريشمي شما را نيز بگيرد، بيدها هستند. براي آنكه بتوانيد سال‌هاي سال از فرش ابريشمي خود در برابر اين موجودات خطرناك محافظت كنيد، بايد نكات زير را دانسته و رعايت كنيد.

فرش نبايد روي سطح گچي يا خاكي يا آهني گذاشته شود.
بهتر است فرش روي لاستيك يا فرش ديگري پهن نشود.
اگر قصد داريد فرش خود را تميز كنيد بهتر است پنجره‌ها را باز كنيد تا گرد و غبار ناشي از تميز كاري شما دوباره روي فرش نشيند.
براي آنكه از بيد خوردگي پشت فرش جلوگيري كنيد، مي‌توانيد از مقداري پودر نفتالين يا نگزالت و يا مواد گياهي مانند تنباكو استفاده كنيد. البته بايد توجه داشته باشيد كه از اين مواد بايد در حد متعارف استفاده كنيد.
حتما به زمان شستشوي فرش خود دقت داشته باشيد از تابش مستقيم نور خورشيد بر روي فرش جلوگيري كنيد.
براي يكنواخت نگه داشتن سطوح فرش بهتر است كه هر چند ماه يك بار مثلا هر شش ماه يك با فرش سر و ته شود.
اگر آبي روي فرش ريخته شود بايد به سرعت از فرش گرفته شود و آن قسمت بايد كاملا خشك شود.
از قرار دادن به شكل مستقيم وسايل نوك تيز مانند پايه صندلي، مبل يا ميز بر روي فرش جدا خودداري كنيد و براي رعايت اين مورد مي‌توانيد از زير پايه‌هاي چوبي يا پلاستيكي استفاده كنيد.
سعي كنيد بهترين شوينده را براي شستن فرش خود انتخاب كنيد. مثلا صابون‌هاي كم اسيد انتخاب مناسبي هستند، چراكه اگر از پاك كننده‌هايي كه داراي خاصيت اسيدي هستند استفاده كنيد مانند كلروهيدروسولفيت‌ها كه باعث مي‌شوند، تارهاي فرش شما از بين رفته و دوام آن‌ها كم بشود.
آويزان كردن فرش ابريشمي

يكي از راه‌هاي نگه‌داري فرش‌هاي ابريشمي آويزان كردن آنان است، اما بايد توجه داشته باشيد براي آويزان كردن اين فرش‌ها آن هم به مدت طولاني، از ميخ يا بسته‌هاي آهني در قسمت بالاي فرش استفاده نكنيد، اما در عوض شما مي‌توانيد از ثابت كننده‌هاي پوستر يا گره‌ها و پشت بندهاي مناسب جهت اين كار استفاده كنيد.

بيشتر بخوانيد : قاليشويي منطقه 4

اين كار باعث مي‌شود كه وزن ابريشم به طور مساوي در طرفين تقسيم شود. يكي از راه‌هاي پيشنهادي خوب اين است كه به پشت فرش يك تكه پارچه محكم بدوزيد و بعد يك ميله فلزي را از پارچه رد كرده و در انتها ميله را به ديوار آويزان كنيد. اين روش باعث مي‌شود كه جلوه‌ي فرش شما بيشتر شده و وزن ابريشم هم به طور مساوي تقسيم شود و همچنين افزايش طول عمر نگه‌داري آن شود.

نگه‌داري فرش ابريشمي در انبار

اگر قصد داريد به مدت طولاني فرش ابريشمي خود را بلا استفاده در انبار بگذاريد، پيشنهاد ما اين است كه از يك تكه پارچه براي بسته بندي فرش استفاده كنيد. هرگز از كيسه‌هاي پلاستيكي كه جريان هوايي از آن‌ها نمي‌گذرد استفاده نكنيد. زيرا فرش‌هاي ابريشمي يا به طور كل فرش‌هاي دستباف احتياج به هواي آزاد دارند.

شما با استفاده از كيسه‌هاي پلاستيكي فقط عمر ماندگاري آن‌ها را كاهش مي‌دهيد. به اين دليل كه كيسه‌هاي پلاستيكي در نهايت باعث پوسيدگي فرش شما مي‌شوند. در اين ميان استفاده از نفتالين و يا تنباكو را هرگز فراموش نكنيد.

كلام آخر

در اين مقاله سعي كرديم شما را با نكاتي در رابطه با نگه‌داري از فرش‌هاي دستباف ابريشمي بيشتر آشنا كنيم، اما بايد توجه داشته باشيد كه اگر فرش ابريشمي شما صدمه ديده باشد بايد هر چه سريع‌تر به يك قاليشويي معتبر مراجعه كنيد. زيرا ممكن است اين آسيب ديدگي به مرور زمان بدتر شود و ديگر نشود براي برطرف كردن آن چاره‌ا‌ي انديشيد

انتخاب قاليشويي خوب در اين زمينه حرف اول را مي‌زند، چراكه شستن فرش‌هاي ابريشمي از حساسيت بالا و دشواري‌هايي برخوردارهستند كه بايد حتما به دست متخصصين اين حوزه بسپاريد.

منبع : اخبار رسمي 

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۲۹ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۵۸:۴۰ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

 كمتر كسي در شرق تهران چهارراه تلفنخانه را نمي‌شناسد، اين چهارراه در ضلع جنوبي ميدان هفت‌حوض (نبوت امروزي) قرار دارد و به لحاظ تقسيم‌بندي بخشي از محله مدائن به حساب مي‌آيد و در واقع، چهارراه تلفنخانه با خيابان شهيد ثاني تداخل دارد.

همشهري آنلاين_سارا جعفرزاده : از گذشته اهالي محله مدائن اين چهارراه را با نام تلفنخانه مي‌شناسند و تاكنون هم اين نام حفظ شده و در ميان اهالي رايج است. درست در ضلع شمال خيابان شهيد ثاني در سمت راست مركز تلفن نبوت قرار داد كه تأسيس آن به سال ۱۳۳۰ شمسي يعني همان زمان كه محله نارمك براي سكونت فرهنگيان آموزش و پرورش ساخته شد برمي‌گردد.

با توجه به اينكه تا قبل از آن اهالي دسترسي به تلفن نداشتند، از ايجاد چنين مكاني خوشحال بودند و در نهايت به دليل وجود اين مخابرات در اين چهارراه، نام آن را چهارراه تلفنخانه گذاشتند. نام اوليه ساختماني كه در اين چهارراه ساخته شد تلفنخانه بود و به مرور زمان به مخابرات و امروزه به مركز تلفن نبوت تغيير نام داده است. به محله مدائن رفتيم تا بيشتر در خصوص تاريخچه اين محله بدانيم.

تا قبل از اينكه مخابرات يا به قول قديمي‌ترها تلفنخانه در محله مدائن ساخته شود، اهالي چهارراه تلفنخانه فعلي را به نام چهارراه پاسگاه مي‌شناختند.

يسشتر بخوانيد : قاليشويي مدائن

«اسماعيل حجت» يكي از ساكنان خيابان مدائن كه حدود ۴۰ سال است در اين محله سكونت دارد، در خصوص نام قبلي چهارراه تلفنخانه مي‌گويد: «از پدر خود شنيده بودم كه چهارراه تلفنخانه از ابتدا به همين نام نبوده و چون پاسگاه نارمك در ميدان هفت‌حوض قرار داشت و نخستين چهارراه بعد از ميدان به سمت جنوب همين چهارراه فعلي(تلفنخانه) بوده ميان اهالي به چهارراه پاسگاه معروف بوده و اگر كسي مهماني از شهرستان يا نقاط مختلف تهران داشت، نشاني چهارراه پاسگاه را به او مي‌داد و در نهايت آن مهمان در چهارراه پاسگاه به انتظار ميزبان مي‌ايستاد تا در نهايت ميزبان او را به خانه مي‌برد. به گفته اهالي قديمي، بعد از اينكه مخابرات در اين چهارراه ساخته شد، نام تلفنخانه بر سر زبان‌ها افتاد.»

او ادامه مي‌دهد: «تا جايي كه خاطرم هست تا همين ۴۰ سال پيش نارمك و خيابان‌هاي اطراف آن خاكي بود و اكثر خانه‌ها يك طبقه يا دو طبقه به‌صورت ويلايي بود اما حالا ديگر خبري از آن خانه‌هاي يك طبقه نيست و جايش را ساختمان‌هاي بلند و مجتمع‌هاي مسكوني گرفته است.»

امكانات شهري در ۵۰ سال گذشته به گونه‌اي نبود كه هر خانه و خانواده‌اي دسترسي به تلفن داشته باشند. در واقع فقط در برخي محله‌هاي كوچك يك يا دو خانواده تلفن داشتند و در محله‌هاي مدائن و نارمك هم شرايط به همين صورت بود. بيشتر خانواده‌ها دسترسي به تلفن نداشتند و براي برقراري ارتباط با اقوام و آشنايان به تلفنخانه مراجعه مي‌كردند.

«پروين صادقي» يكي از ساكنان محله كه حدود ۵۰ سال است در محله مدائن سكونت دارد، معتقد است تلفنخانه روزگاري پاتوق پدر و مادرهاي نگران بود. او در توضيح اين گفته خود مي‌افزايد: «آن قديم‌ها طوري نبود كه همه در خانه خودشان تلفن داشته باشند. خاطرم هست يكي از همسايه‌هاي ما فرزندش را براي ادامه تحصيل به خارج فرستاده بود و در طول هفته از من درخواست مي‌كرد با او به تلفنخانه بروم. به تلفنخانه كه مي‌رفتيم بايد مدتي منتظر مي‌مانديم تا اپراتور خط را بگيرد و بعد وارد كابيني براي مكالمه با تلفن مي‌شديم. تمام اين مواردي كه تعريف مي‌كنم انگار يك فيلم سينمايي است كه ديگر هيچ‌وقت برايمان تكرار نشد. چه پدر و مادرهايي كه براي خبر گرفتن از حال فرزندشان هر روز به اين تلفنخانه مي‌آمدند. برخي از آنها ديگر در قيد حيات نيستند. ساختمان تلفنخانه نماي سيماني داشت و بعدها تغييراتي در شكل ظاهري آن به وجود آمد.»

چـهارراه تلفنخانه را كه حدود ۵۰۰ قدم به سمت خيابان مدائن برويم، به ميوه‌فروشي قديمي محله مي‌رسيم كه جزو نخستين مغازه‌هاي اين محله است و قدمت آن به ۵۰ سال قبل مي‌رسد.

«سعيد جان پرازي» صاحب اين ميوه‌فروشي است كه مي‌گويد اين مغازه را از پدرش به يادگار دارد. او درخصوص تغييرات چهارراه تلفنخانه مي‌گويد: «از كودكي در اين محله بزرگ شده‌ام و اكنون كه ۴۰ سال دارم سخت است تصور كنم محله ديگري را براي زندگي انتخاب كنم. اين مغازه را از پدرم به يادگار دارم و پدرم در خاطراتش اشاره مي‌كرد كه روزگاري خيابان ۴۶ متري ثاني كه تلفنخانه در ضلع شمال آن قرار دارد، سراسر خاكي بوده و اهالي هميشه از قنات آب شرب خود را تأمين مي‌كردند و در واقع كودكي پدرم هم در اين خيابان‌هاي خاكي سپري شده بود. چهارراه تلفنخانه از زمان كودكي من تا به امروز تغييرات كوچكي كرده است.

نماي ساختمان تلفنخانه تغيير كرده و نوسازي شده و به مرور زمان نام آن از تلفنخانه به مخابرات و بعدها مركز تلفن تغيير كرده اما نكته جالب اينكه اهالي همچنان اين چهارراه را تلفنخانه مي‌نامند و مي‌شناسند و در واقع اصالت آن را حفظ كرده‌اند. تصور مي‌كنم حتي اگر نام اين چهارراه تغيير كند، باز هم اهالي آن را به همين نام مي‌شناسند.»

در سال‌هاي نه چندان دور منطقه ۸ يا بهتر است بگوييم نارمك به دليل وجود مسيل باختر و قنات‌ها و آب‌انبارهاي بسيار، به‌عنوان محله‌اي‌آباد و پربركت در ميان اهالي پايتخت معروف بوده است. در بيشتر محله‌هاي قديمي نارمك از جمله لشكر، مدائن و نظام‌آباد تعدادي قنات وجود داشت. يكي از كوچه‌هايي كه از آن به‌عنوان كوچه قنات ياد مي‌شود، در چند قدمي چهارراه تلفنخانه قرار دارد.

«عادل خداپناه» كاسب قديمي محله كه مغازه كيف‌فروشي در چند قدمي چهارراه تلفنخانه دارد، اطلاعات زيادي از گذشته محله دارد. درست در همسايگي مغازه او كوچه‌اي قرار دارد كه حدود ۵۰ سال پيش در انتهاي آن آب‌انبار و قناتي وجود داشته كه اهالي آب مصرفي خود را از آنجا تأمين مي‌كردند. او مي‌گويد: «همين كوچه‌اي كه در همسايگي مغازه‌ام قرار دارد از قديمي‌ترين كوچه‌هاي محله مدائن است.

روزگاري همه اهالي آب aشرب خود را از قناتي كه در انتهاي اين كوچه قرار داشت تأمين مي‌كردند. به همين دليل، به آن كوچه قنات مي‌گفتند اما بعدها جاي آن قنات، ساخت‌وساز صورت گرفت. اهالي قديمي همچنان اين كوچه را با عنوان قنات مي‌شناسند.»

يكي از بناهاي مهم چهارراه تلفنخانه، مسجد بقيه‌الله ‌نارمك است كه توسط چند متولي ايجاد شده است. اين مسجد در قلب محله مدائن واقع شده و حال و هواي معنوي خاصي دارد؛ با گلدسته‌هاي سر به فلك كشيده كه همچون نگيني در قلب محله مدائن مي‌درخشد. اهالي ارادت خاصي به اين مسجد دارند و چراغ آن را همچنان روشن نگه داشته‌اند.

«محمدباقر عبدالرحيمي» يكي از اهالي محله مدائن در خصوص ايجاد مسجد بقيه‌الله ‌مي‌گويد: «مسجد بقيه‌الله ‌حدود سال ۱۳۵۰ توسط دو متولي ساخته شد. نام آن دو متولي «سروش» و”‌قاسمي» بود. در واقع زمين اين مسجد توسط آقاي قاسمي وقف شد و توسط سروش ساخته شد. در همسايگي مسجد هم ملكي وجود داشت كه توسط اين دو متولي خريداري و به مسجد اضافه شد. اين مسجد، بعد از مساجد جامع سمنگان و مسجد النبي(ص) از مساجد شناخته شده منطقه ۸ است و مراسم مختلف مذهبي و اعياد در اين مسجد تا پيش از همه‌گيري كرونا برگزار مي‌شد.»

منبع : همشهري

 

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۲۷ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۴۳:۴۳ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

 به گزارش روابط عمومي مركز ملي فرش ايران، به نقل از خبرگزاري رضوي، «سيد مجتبي محفوظي» در بازديد از مركز ملي فرش ايران و ديدار با «فرحناز رافع» رئيس اين مركز كه با حضور رئيس و اعضاي دبيرخانه فراكسيون فرهنگ‌عمومي مجلس شوراي اسلامي نيز همراه بود، افزود: به دنبال ارتقاي مركز ملي فرش ايران هستيم زيرا با ارتقاي اين مركز، بسياري از مشكلات قالي‌بافان كشور رفع مي‌شود.

نماينده مردم آبادان و اروندكنار در مجلس شوراي اسلامي در اين زمينه ادامه داد: به فضل الهي، با قيدِ اولويت، به عنوان رئيس كميته ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي در مجلس شوراي اسلامي، توجه به اين مهم را از رئيس جمهور، تا حصول نتيجه در دستور كار قرار خواهم داد.

فرش دستباف تبلور فرهنگِ غني ايران اسلامي
محفوظي، در بخش ديگري از اين بازديد و نشست، تأكيد كرد: فرش دستباف، علاوه بر منافع اقتصادي و اشتغال‌زايي جامعه دو ميليوني آن، از بعد هنري و فرهنگي نيز نماد و تبلور فرهنگ غني اين سرزمين بوده و شهرت جهاني خود را طي ادوار مختلف حفظ كرده است.
رئيس كميته ميراث‌فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري مجلس شوراي اسلامي افزود: صادرات فرش دست‌بافت از سال ۱۳۵۲ تاكنون با وجود همه فراز و فرودها، جايگاه خود را در سطح بين‌المللي به‌عنوان رتبه بزرگترين صادركننده فرش دستباف حفظ كرده است.

قاليشويي دردشت

ضرورت «ثبتِ ملي فرشِ عرب خوزستان» به‌عنوان ميراثِ ماندگار
عضو هيأت‌رئيسه و دبير اول كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي در ادامه اين نشست، تصريح كرد: زنان عرب خوزستان از سده‌هاي قبل از اسلام، قالي بافته‌اند كه به آن هنر سجاد‌‌بافي (بافت قالي) مي‌گويند، بافت اين فرش هم اكنون در مناطق مختلف استان رواج دارد از اين‌رو براي ترويج و اشاعه آن، ثبت ملي فرش عرب بايد پيگيري شود.
محفوظي، افزود: خيلي از كشورهاي منطقه بسياري از داشته‌هاي فرهنگي، حكما و دانشمندان كشورمان را به نام خودشان ثبت كرده‌اند، به نظر مي‌رسد ثبت ملي و جهاني فرش دستباف ايران براي نقش‌آفريني هنر اصيل ايراني جايگاه ويژه‌اي دارد.
گفتني است؛ بر اساس مصوبه شوراي‌عالي اداري به‌شماره ۵۱۶۹/۱۹۰۱ مورخ ۱۳۸۲/۱/۲۰ همه امور مربوط به سياست‌گذاري، برنامه‌ريزي، نظارت، هدايت و حمايت صنعت فرش دستباف، امور تحقيقاتي و پژوهشي مربوط به آن و تهيه ضوابط و الزامات فني توليد و صادرات و اقدامات حمايتي مربوط به آن از كليه دستگاه‌هاي دولتي جدا و در حوزه مركزي وزارت بازرگاني (وزارت صمت) با عنوان «مركز ملي فرش ايران» تجميع شد.

 

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۹ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۵۵:۵۱ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

 

 

 به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان در استان فارس، مرتضي موصلي، امروز چهارشنبه (16 آذر) در آئين تفاهم نامه همكاري اداره كل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي فارس با كميته امداد، بهزيستي و بسيج سازندگي فارس گفت: انعقاد اين تفاهم نامه زمينه توانمدسازي بخشي از خانواده هاي فارس را فراهم مي كند.

مديركل كميته امداد فارس افزود: در كميته امداد اين افتخار را داريم كه مطالبات مقام معظم رهبري (مدظله العالي) در خصوص توانمدسازي جامعه هدف را پيش ببريم.

وي با اشاره به تمركز بر توسعه اشتغال و كسب و كارهاي خرد اظهار كرد: اين مشاغل ارزش افزوده بيشتري ايجاد مي كند و در اولويت ما قرار دارد و كميته امداد فارس در حوزه توانمندسازي فرهنگي و اجتماعي هم عمل به رسالت هاي خود به خوبي در كنار توانمندسازي اقتصادي عمل مي كند.

موصلي ادامه داد: كميته امداد فارس در قالب تبصره ۱۶ و ۱۸ و منابع خيران كارهاي خوبي در توانمدسازي اقتصادي انجام داده است و هر گاه همه ظرفيت ها كنار هم قرار بگيرد شاهد اتفاقات خوبي خواهيم بود كه اين تفاهم مصداق همين همكاري مطلوب است.

وي تصريح كرد: بسيج سازندگي فارس هم اقدامات خوبي در حوزه اشتغال و توانمندسازي اقتصادي انجام داده است و امروز با پيگيري اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري فارس شاهد يك فصل جديد در توانمندسازي هستيم.

موصلي با تاكيد بر اينكه در فارس شاهد حضور علاقمندان و استعدادهاي خوبي در حوزه صنايع دستي هستيم، گفت: كميته امداد فارس كل فرش توليدي جامعه هدف خود را به صورت را تضميني خريداري مي كند و نمونه اين اقدام، اين بود كه فرشي از فيروزآباد كه بافتش ۶ ماه طول كشيده بود به قيمت ۹۰ ميليون در تهران فروخته شد.

قاليشويي لويزان

وي تاكيد كرد: حوزه صنايع دستي به ويژه در فارس با برنامه ريزي منسجم تر و با برندسازي اين قابليت را دارد تا كارهاي بزرگي در آن به انجام برسد.

موصلي اعلام كرد: در ۵۸ نقطه فارس اداره مستقل داريم و ۱۰۴ هزار خانواده تحت پوشش ما، زن پرست هستند و كميته امداد فارس براي توسعه صنايع دستي آمادگي كامل دارد.

 

وي همچنين گفت: در شناسايي رشته هاي صنايع دستي، صدور گواهي اصالت كالا، برپايي نمايشگاه عرضه محصولات و ... كميته امداد فارس آمادگي همكاري با ميراث فرهنگي استان را دارد.

 

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۶ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۵:۱۳:۲۵ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

  به گزارش ايلنا، اگر شير ريخته شده روي فرش را به درستي تميز نكنيد، باعث ايجاد بوي بد و لكه روي فرش مي شود. براي از بين بردن لكه شير مانند هر لكه ديگري بايد سريعاً اقدام گردد. اگر فرش شما رنگ كرم يا سفيد دارد، مشخص نخواهد بود اما به اين معنا نيست كه نبايد آن را تميز كنيد.

چربي و پروتئين موجود در شير به فيبر هاي فرش و پشت آن مي چسبد و منبعي براي ايجاد باكتري خواهد بود. پس بايد هر چه سريع تر آن را تميز كنيد تا بوي بدي ايجاد نشود. از طرفي در طولاني مدت، لكه چربي داخل فرش نفوذ مي كند و باعث ايجاد لكه تيره مي شود. با ما در اين بخش همراه شويد تا مراحل تميز كردن لكه شير از روي فرش را بياموزيد.
مراحل تميز كردن شير از روي فرش

قبل از هر چيز به نوع شير دقت كنيد، معمولاً شير هايي كه چربي كم تري دارند، آسيب كم تري هم وارد مي كند اما اگر شير پرچرب روي فرش ريخته است، حتماً بايد سريع تر اقدام كنيد.

مرحله 1:براي شيري كه روي فرش ريخته شده است، از يك پارچه تميز يا يك حوله كاغذي استفاده كرده، آن را با فشار روي فرش بگذاريد تا مايعات اضافي را به خودش بگيرد.

مرحله 2:دو فنجان آب گرم را با يك قاشق غذاخوري مايع ظرفشويي تركيب كنيد. از آب داغ استفاده نكنيد، زيرا باعث ثابت شدن لكه مي شود. اين محلول را با اسفنج به فرش بزنيد و با يك پارچه سفيد خشك يا حوله، آن را خشك كنيد.

مرحله 3:لكه را با آب تازه و قرار دادن اسفنج روي محل شستشو دهيد و حتما از يك پارچه جاذبه ضخيم استفاده كنيد. بهتر است كه حوله را به صورت دولا تا بزنيد و آن را به فرش فشار دهيد. تا جايي اين كار را تكرار كنيد كه ديگر هيچ رطوبتي باقي نمانده باشد كه بخواهيد آن را جمع كنيد.
مرحله 4:در مرحله آخر پيشنهاد مي كنيم كه فرش را با پاك كننده لكه مناسب اسپري كنيد و يك پارچه تميز روي آن بكشيد. انجام اين كار باعث مي شود تا هر گونه لكه باقي مانده و هر گونه چربي شير چسبيده شده به فيبر فرش از بين برود.

مرحله 5:اگر لكه باقي مانده بود و شما پاك كننده لكه نداشتيد، مي توانيد يك قاشق غذاخوري آمونياك را با دو فنجان آب گرم تركيب كنيد. استفاده از اين محلول بسيار عالي است. فقط بايد با اسفنج آن را به فرش بزنيد و خشك كنيد. مرحله 3 را تكرار كنيد و به طور كامل فرش را بشوييد. اگر لكه را از روي فرش پاك نكنيد، در طولاني مدت به آن آسيب وارد مي كند.

لكه شير را مي توانيد با مراحل بالا از بين ببريد اما اگر شير طعم دار روي فرش ريخته بود و كمي هم رنگ دار بود اما مي توانستيد آن را از بين ببريد، پيشنهاد مي كنيم كه با متخصصين شستن فرش و مراكز قاليشويي تماس بگيريد.

قاليشويي خيابان استخر

چرا فرش بو مي گيرد؟

اگر شما بعد از ريخته شدن شير يا هر چيز ديگري روي آن؛ اقدام كرديد اما بعد از چند روز باز هم فرش بوي بد شير مي داد، احتمالاً مقداري شير به داخل فيبر فرش نفوذ كرده و فقط محصولات ضد قارچ و ضد باكتري مي تواند آن را بيرون بكشد كه بايد آن را به دست متخصصين در اين زمينه بسپاريد.

 

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۵ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۶:۲۴:۵۱ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

اسد فرهمند سرپرست معاونت امور بازرگاني و توسعه تجارت اداره كل صنعت، معدن و تجارت آذربايجان غربي گفت: از اين تعداد، ۱۲ هزار نفر تحت پوشش بيمه تامين اجتماعي و ۹ هزار و ۶۰۰ نفر تحت پوشش صندوق بيمه اجتماعي روستاييان و عشاير درآمده اند.

وي اضافه كرد: ديگر قالي بافاني هم كه بيمه نيستند، در صورت تمايل مي‌توانند از طريق بيمه اجتماعي روستاييان و عشاير بيمه شده و حق بيمه خود را پرداخت كنند تا زمينه استفاده از مزاياي اين بيمه براي آنان فراهم شود.

سرپرست معاونت امور بازرگاني و توسعه تجارت اداره كل صنعت، معدن و تجارت آذربايجان غربي ادامه داد: در آذربايجان غربي علاوه بر قالي‌بافان خانگي ۲۳۴ كارگاه قالي‌بافي غيرمتمركز با مديريت متمركز مشغول به فعاليت است كه سالانه ۲۹۰ هزار مترمربع انواع فرش دست بافت را توليد مي‌كنند.

قاليشويي بلوار پروين

فرهمند گفت: در راستاي حمايت از قالي‌بافان در آذربايجان غربي ۲۵۰ ميليارد ريال تسهيلات بانكي تخصيص يافته كه بر اساس اولويت ثبت نام جهت دريافت اين تسهيلات كم بهره به بانك‌هاي عامل معرفي شداند.

وي در خصوص بازار فروش فرش دست بافت استان نيز افزود: توليدات استان علاوه بر فروش در بازار داخلي توسط تجار و صادركنندگان استان به بازار‌هاي مختلف جهاني نيز صادر مي‌شود.

 

منبع :باشگاه خبرنگاران جوان

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۴ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۰۸:۳۰ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

 

 

 

 

 

  مسعود سپهرزاد، رئيس اتحاديه فروشندگان فرش دستبافت در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاري آنا نبود تبليغات مناسب در كشور‌هاي اروپايي كه خريدار فرش ايراني هستند را علت كاهش صادرات دانست و گفت: به علت نبود تبليغ و بازارسازي مناسب، بازار‌هاي اروپايي را تقريبا از دست داده ايم و اين نياز به شدت احساس مي‌شود كه دوباره موج تبليغات و جريان سازي براي احياي فرش ايراني ايجاد شود.

 

وي افزود: البته اين نكته هم حائز اهميت است كه ميل به خريد فرش ماشيني در اكثر كشور‌هاي جهان افزايش پيدا كرده است كه آن هم به دليل استفاده از ربات در بافت فرش‌هاي دستبافت در هند و پاكستان است. در كشور هند، فرش‌ها ربات بافت هستند يعني دستگاه‌هايي دارند كه به جاي نيروي انساني گره مي‌زند و مراحل بافت را سريع تر انجام مي‌دهد.

 

اين صادركننده يكي از مشكلات صنعت فرش ايران را كپي كردن صنعت فرش هند و پاكستان از نقشه‌هاي فرش ايراني دانست و ادامه داد: فرش كپي شده از نقشه و رنگ فرش دستبافت ما به نصف قيمت با نخ طبيعي و ربات بافت به فروش مي‌رسد. ما به مركز ملي فرش گفته ايم كه به جاي برگزاري نمايشگاه در سطح شهرها، رنگ و نقشه‌هاي ايراني را ثبت جهاني كنند. بنده ۷ سال پيش در نمايشگاهي در آلمان فرشي را ديدم كه مطمئن شدم فرش نقشه ماهي تبريز است، اما وقتي از مبدا صادراتي را جويا شدم متوجه شدم كه فرش از هند آمده است. ما در حال حاضر به دليل سرعت كم در بافت فرش توان پاسخگويي نياز بازار را نداريم، اما توليد كننده‌هاي صنعتي بين المللي به توليد چند هزار متر فرش ربات بافت رسيده اند.

 

به گفته سپهري علت مشكلات عمده توليد فرش، ركود حاكم بر بازار، نوسانات ارزي، قيمت بالاي مواد اوليه و دستمزد‌ها است. همچنين گران شدن فرش دستبافت و قدرت خريد پايين مصرف كننده داخلي از عوامل ركود بازار فرش دستبافت داخلي است. چرا كه فرش ماشيني قسمت اعظمي از نياز بازار را تامين كرده است.

 

وي تصريح كرد: برخي از فرش‌هاي دستبافت، مانند فرش‌هاي دستباف تركمن از مرز‌هاي افغانستان به بازار داخلي ما قاچاق مي‌شوند و توليدكننده فرش به دليل قيمت پايين فرش توان رقابت با اين كالا‌ها را ندارد. صادركننده فرش به سبب افزايش قيمت ارز و مقدار دستمزد كم كارگران براي توليد فرش، ديگر قيمت خريد چند سال قبل را پرداخت نمي‌كند. امروز يك فرش ۶ متري بافت تبريز ما به قيمت ۶۰ ميليون تومان براي مقاصد صادراتي به فروش مي‌رود در حالي كه همين فرش را۱۰ سال قبل به قيمت ۲۴۰ ميليون تومان امروز به فروش مي‌رسانديم.

 

قاليشويي لازم داري؟ فرش هاتو ميخواي بشوري؟ پس روي اين لينك كليك كن

 

رئيس اتحاديه فروشندگان فرش دستباف توضيح داد: يكي از مشكلات صادركنندگان حوزه فرش مربوط به فروش ارز در سامانه نيما است. يك نكته توسط مقامات سياستگذار درباره صادركنندگان لحاظ نشده و آن اين مهم است كه فرش صادراتي ما امكان دارد سه تا ۴ سال فروش نرود، بنابراين نبايد از صادركننده به صورت آني توقع ارائه ارز در سامانه نيما را داشته باشند.

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۳ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۰۲:۴۶ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

 برپايي غرفه ايران در نمايشگاه صنايع‌دستي كه در حاشيه جام جهاني قطر در دهكده گردشگري كتاراي دوحه برپاست، فرصتي را فراهم كرد كه راهنمايان گردشگري اعزامي به قطر، هنر ايراني را به گردشگران خارجي معرفي كنند. هنرهاي دستي كه موجب حيرت و تعجب بازديدكنندگان شد و تصاويرشان در قاب دوربين‌‌هاي آن‌ها به ثبت رسيد.

به گزارش خبرنگار ميراث‌آريا، جام جهاني فوتبال بزرگ‌ترين محفلي‌ست كه از هر كشور، قوم، نژاد، فرهنگ و آييني در آن حضور دارند. وزارت ميراث‌فرهنگي، گردشگري و صنايع‌دستي نيز براي استفاده از ظرفيت جام‌جهاني قطر ۲۰۲۲ و با هدف ارائه تصويري افتخارآميز و معرفي ظرفيت‌هاي يكي از كهن‌ترين تمدن‌هاي جهان كه گنجي پنهان از هنر، زيبايي و فرهنگ را در خود نهفته دارد، راهنمايان گردشگري را در قالب گروهي ۱۲ نفره در سي‌ام آبان ماه هم زمان با بازي ايران‌ انگليس به‌عنوان عضوي از خانواده گردشگري راهي قطر كرد.

اين راهنمايان گردشگري كه امروز ۹ آذرماه در راه برگشت به ايران هستند، طي اقامت ۱۰ روزه‌شان، در غرفه ايران در نمايشگاه صنايع‌دستي كه در دهكده فرهنگي‌گردشگري كتارا در دوحه برپاست، براي راهنمايي توريست‌ها، معرفي هنرمندان ايراني، هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي همچنين توصيف تمدن و فرهنگ ايران حضور داشتند.

فرش، خاتم، معرق، تذهيب، ميناكاري، سفره‌هاي قلم‌كاري، پسته و زعفران از جمله اقلام ارائه شده در اين نمايشگاه هستند كه اجازه فروش رسمي آن‌ها وجود ندارد و براي معرفي و ثبت سفارش در معرض ديد بازديدكنندگان گذاشته شده‌اند. نمايشگاه تا روز پاياني جام‌جهاني برپا خواهد بود و اقلام جديدي نيز به آن اضافه خواهد شد. اجراي پرفرمنس زنده توسط گروه هنري نيز بخش ديگري از اين نمايشگاه بود كه مي‌توان به آن اشاره كرد.
به گفته يكي از راهنماياني كه در اين نمايشگاه حاضر بود، غرفه ايران حيرت توريست‌هاي جام جهاني را برانگيخته بود و استقبال خوبي از آن شد.

او درباره چرايي اين جذابيت به ميراث‌آريا مي‌گويد: هر كشوري با اِلمان‌هاي فرهنگي و تمدني خود در اين رويداد حاضر بود و تقريبا تمامي كشورها تنها اجراي موسيقي و رقص‌هاي بومي را در برنامه داشتند، اما ايران تنها كشوري بود كه با بيشترين و حيرت‌انگيزترين ظرفيت هنرهاي‌ دستي خود به اين رويداد آمده بود!
اين راهنماي گردشگري در پاسخ به اين پرسش كه كدام صنايع‌دستي ايران براي توريست‌هاي خارجي جذاب‌تر بود، مي‌گويد: آن‌ها فرشي مي‌ديدند از ابريشم خالص با قطر بسيار اندك و ظرافتي خيره كننده و بعد كه آن فرش را برمي‌گرداندند و پشت آن را مي‌ديدند، متوجه مي‌شدند كه اين يك قالي ابريشم دو رو است! بهت و حيرت را كاملا مي‌شد در صورت‌هايشان ديد!

به گفته او مبلمان تمام خاتم شيراز با انبوهي از ظرافت و زيبايي بسيار توجه‌برانگيز بود. پرفورمنس اساتيدي چون استاد كاوه كه داراي نشان درجه يك هنري در رشته معرق است نيز تحسين توريست‌هاي خارجي را بر انگيخت.

آيا ميدوني چطور فرش رو بايد شست؟ اطلاعات بيشتر در اين لينك

آنچنان كه از اين روايت برمي‌آيد تعداد زيادي از توريست‌هايي كه به دهكده گردشگري كتارا در ساحل شرقي خليج غربي و مرواريد قطر در دوحه رفته بودند با تصوير فاخري از ايران آشنا شدند و نَمي از درياي هنر و تمدن ايرانيان بر گونه آن‌ها نشست. همچنين تصاويري از اين هنرنمايي‌ها در قاب دوربين عكاسان خبرگزاري‌ها و اينفلوئنسرهاي بين‌المللي ثبت و منتشر شد.

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۹ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۶:۱۸:۵۵ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی