قاليشويي فارسي
خبرهاي مرتبطه با شستشوي فرش

سايه نحس خشكسالي بر سر مردمان بام ايران

سايه نحس خشكسالي بر سر مردمان بام ايران

ايسنا/چهارمحال و بختياري اين روزها سايه خشكسالي بر زندگي مردمان اكثر نقاط كشور به‌ويژه مناطق خشك و نيمه‌خشك كشور سنگيني مي‌كند، براساس آمارها و شواهد بارش‌ها در سال زراعي جاري بيش از ۳۰ درصد در چهارمحال و بختياري كاهش داشته است و به گفته مسئولان تابستان سختي از نظر تامين آب شرب، كشاورزي و صنعت در پيش خواهد بود.

 

به‌گزارش ايسنا، زنگ خطر كم‌آبي در اكثر نقاط كشور و به‌ويژه چهارمحال و بختياري به صدا درآمده، بي‌توجهي به اين هشدارها ممكن است تبعات جبران‌ناپذيري را به جاي بگذارد، اما هم‌چنان برخي از مردم و مسئولان اين بحران را جدي نگرفته‌اند، بحراني كه امكان دارد در مدت زمان كوتاه گريبان تمامي اقشار مردم به‌ويژه صنعتگران، دامداران و كشاورزان را بگيرد.

 

بحران خشكسالي يكي از غم‌انگيزترين چالش‌هايي است كه در كشور با آن مواجه هستيم و سالانه دغدغه‌ها در رابطه با اين موضوع باتوجه به كاهش بارش‌ها، استفاده بي‌رويه از منابع آب زيرزميني و خالي شدن آب ذخيره شده در پشت سدها در حال افزايش است، اين بحران تاثيرات نامطلوب بسياري بر گياهان، جانوران و در نهايت انسان خواهد گذاشت.

 

چهارمحال و بختياري با يك درصد مساحت كشور در ساليان دور حدود ۱۰ درصد آب موردنياز كشور را تامين مي‌كرد، اما در يك دهه اخير به‌علت كاهش بارش، تغيير اقليم و خشكسالي‌هاي پي در پي با بحران تامين آب شرب، كشاورزي و صنعت مواجه شده است و به گفته مسئولان استاني بيش از نيمي از جمعيت مردم استان با مشكل دسترسي به آب شرب سالم مواجه هستند و تعداد شهرها و روستاهاي داراي تنش آبي نيز در حال افزايش است.

 

قطعا بحث تامين آب شرب سالم بايد در اولويت مسئولان قرار بگيرد، اما بايد قبل از اينكه به‌فكر مسكن‌هاي موقتي براي تامين آب و حل مشكل كمبود آب در بخش‌هاي مختلف اعم از شرب، صنعت و كشاورزي باشيم، در گام اول درد دشت‌هاي ممنوعه و ممنوعه بحراني چهارمحال و بختياري را بشناسيم و براي درمان اين دردها و مشكلات راهكارهاي كارشناسي پيشنهاد بدهيم، آب موضوعي نيست كه در تصميم‌گيري‌هاي مربوط به آن بتوان احساسات را دخالت و روش‌هاي غيركارشناسي پيشنهاد داد.

 

 

حدود ۶۰ روستا و چهار شهر در چهارمحال و بختياري در تابستان نيازمند آبرساني سيار هستند

مقالات ديگر: كدكم دندانسازي

مراد محمودي، معاون بهره‌برداري و توسعه آب شركت آب و فاضلاب چهارمحال و بختياري در گفت‌وگو با ايسنا با اشاره به اينكه ۴۰ شهر و حدود ۷۵۰ روستا در استان وجود دارد، اظهار كرد: شاخص بهره‌مندي از آب سالم در شهرها و روستاهاي استان حدود ۷۷ درصد است، متاسفانه ۴۰ درصد لوله‌هاي انتقال آب كه در گذشته براي بحث آبرساني در استان در نظر گرفته شده بود، دچار فرسودگي هستند، زيرا عموما در آن دوران مسائل فني در بحث انتقال آب چندان داراي اولويت نبوده است.

 

وي با تاكيد بر اينكه براي جلوگيري از هدررفت آب نيازمند اصلاح شبكه آبرساني و تعويض خطوط فرسوده انتقال آب در چهارمحال و بختياري هستيم، افزود: اين اقدام نيازمند تخصيص اعتبارات ملي و استاني است، اگر اعتبار مورد نياز براي اين كار تامين شود، مي‌توان در يك بازه زماني يك تا دوساله تمامي شبكه آبرساني را اصلاح كرد.

 

محمودي با اشاره به اينكه در سال‌ زراعي جاري با كاهش نزديك به ۴۰ درصدي بارش در چهارمحال و بختياري مواجه بوديم، بيان كرد: نوع بارش‌ها از برف به باران تغيير پيدا كرده و اين موارد موجب شده است كه با كاهش سطح آب‌هاي زير زميني در استان مواجه شويم، اين مسائل استان را در سال‌جاري در شرايط ويژه‌اي قرار داده است.

 

معاون بهره‌برداري و توسعه آب شركت آب و فاضلاب چهارمحال و بختياري با تاكيد بر اينكه مردم بايد مصرف بهينه آب را در اولويت قرار دهند، يادآور شد: متاسفانه كشاورزي به روش‌هاي غيراستاندارد موجب شده است كه همين منابع محدود آبي در استان نيز دچار آلودگي شوند.

 

وي با بيان اينكه طي چند سال اخير به‌علت خشكسالي‌هاي پي در پي عمر چاه‌هاي آب در چهارمحال و بختياري به زير يكسال رسيده است، خاطرنشان كرد: براي مثال دبي چاهي كه در سال اول حفر مي‌شود، حدود ۱۰ ليتر بر ثانيه است، اما در سال بعد دبي آب اين چاه به صفر مي‌رسد، متاسفانه دشت‌هاي استان وضعيت مطلوبي ندارند، بنابراين براي حفر چاه بايد از شهرها فاصله بگيريم، اين كار باعث افزايش هزينه‌هاي آبرساني خواهد شد.

 

محمودي ادامه داد: تمام تلاش شركت و آب و فاضلاب چهارمحال و بختياري بر اين است كه در تابستان با بحث قطعي و جيره‌بندي آب مواجه نشويم، اما طبق گزارشات ارائه شده در حال حاضر با مشكل كمبود برق نيز مواجه هستيم، خاموشي در تابستان بر بحث كمبود آب نيز تاثير مي‌گذارد، بنابراين بايد بحث صرفه‌جويي در مصرف آب و برق هم‌زمان در اولويت قرار بگيرد.

 

معاون بهره‌برداري و توسعه آب شركت آب و فاضلاب چهارمحال و بختياري گفت: شركت آب و فاضلاب به‌دنبال اين نيست كه مردم اصلا آب مصرف نكنند، بلكه بايد مصرف آب بهينه باشد، قانون براي مشتركاني كه ميزان مصرف آن‌ها بيش‌تر از حدمجاز است، جرايمي را در نظر گرفته و قطعا اين جرايم اعمال خواهد شد.

 

وي افزود: به‌منظور نظارت بر نحوه مصرف آب توسط مشتركان اكيپ‌هاي سيار تشكيل خواهد شد، اين اكيپ‌ها بحث نظارت بر مصرف آب را پيگيري خواهند كرد، شهروندان مي‌توانند گزارشات خود را در خصوص استفاده نامناسب افراد از آب شرب به سامانه ۱۲۲ گزارش دهند، اين استفاده نامناسب شامل شستشوي معابر، خودرو، حيات منازل و شستشوي فرش با آب شرب است، اگر اين مشتركان پرمصرف به تذكرات توجه نكنند انشعاب آن‌ها قطع مي‌شود.

 

محمودي در ادامه با بيان اينكه شناسايي روستاها و شهرهاي داراي تنش آبي در حال انجام است، تصريح كرد: پيش‌بيني مي‌شود در تابستان سال‌جاري حدود ۶۰ روستا و چهار شهر در چهارمحال و بختياري نيازمند آبرساني سيار باشند، در حال حاضر شهرهاي شهركرد، سامان، بروجن، فرادنبه و روستاهاي بخش سردشت با تنش آبي شديد مواجه هستند، تعداد روستا و شهرهايي كه دچار تنش آبي مي‌شوند، به‌ صورت روزانه در حال افزايش است.

 

معاون بهره‌برداري و توسعه آب شركت آب و فاضلاب چهارمحال و بختياري خاطرنشان كرد: براي بحث آبرساني سيار به شهرها و روستاهاي استان در حال انتخاب پيمانكار هستيم، اميدواريم با همكاري مردم در بحث صرفه‌جويي در مصرف آب با مشكل قطعي و جيره‌بندي مواجه نشويم، متاسفانه آب خريدني نيست و بايد با همين منابع محدود نياز خود را برطرف كنيم.

 

محمودي با اشاره به مصرف بالاي آب در برخي از ادارات، توضيح داد: مكاتبات لازم با ادارات براي بحث صرفه‌جويي در مصرف آب انجام شده است، شركت توزيع نيروي برق نيز بر صرفه‌جويي در مصرف برق نيز تاكيد دارد، اگر ادارات از دستورالعمل‌ها تخطي كنند به شدت با آن‌ها برخورد خواهد شد و امكان دارد آب و برق مجتمع اداري قطع شود.

 

معاون بهره‌برداري و توسعه آب شركت آب و فاضلاب چهارمحال و بختياري بيان كرد: براي آبياري فضاي سبز از آب شرب استفاده نمي‌شود، عموما آب مورد نياز براي آبياري فضاي سبز از چاه‌هاي با كيفيت آب پايين تامين مي‌شود، همچنين بحث استفاده از پساب تصفيه شده براي بحث آبياري فضاي سبز و استفاده از صنعت در ساليان اخير در دستور كار قرار گرفته است.

 

وي اضافه كرد: در حال حاضر آب موردنياز كارخانه فولاد بروجن از طريق پساب تصفيه‌ شده تامين مي‌شود، پساب‌ها براي استفاده استانداردهاي خاصي دارند و در برخي از مواقع براي استفاده در موارد غيرشرب مانند استفاده در كارواش و قاليشويي‌ها نيازمند تصفيه تكميلي هستند، همچنين زيرساخت و امكانات لازم براي انتقال پساب تصفيه شده به اين مراكز در سطح شهرها وجود ندارد.

 

محمودي با بيان اينكه نزديك به ۹۶ درصد آب در بخش كشاورزي مصرف مي‌شود، يادآور شد: بنابراين هدررفت آب در اين بخش از ساير بخش‌هاي شرب و صنعت بالاتر است، بايد جلوي هدررفت آب در بخش‌هاي مختلف با اصلاح شبكه و تغيير الگوي كشت گرفته شود.

وجود ۳۵۰ هزار چاه غيرمجاز در كشور فاجعه است

 

روح‌الله فتاحي نافچي دانشيار گروه مهندسي آب دانشگاه شهركرد در گفت‌وگو با ايسنا با اشاره به اينكه سه نوع خشكسالي هواشناسي، ايدئولوژي و اجتماعي وجود دارد، اظهار كرد: براساس مطالعات صورت گرفته در حال حاضر چهارمحال و بختياري درگير تمامي انواع خشكسالي است، خشكسالي اجتماعي امروزه مشكل‌ساز شده و معضلات بسياري را براي استان در آينده پديد مي‌آورد.

 

وي با اشاره به موضوع خشكسالي اجتماعي، افزود: خشكسالي اجتماعي يعني در زماني كه منابع آب پايدار در دسترس وجود ندارد، اقدام به توسعه كشاورزي، صنعت و جمعيت كنيم، در حقيقت در اين شرايط تقاضا براي آب تجديدپذيري كه براي آن برنامه‌ريزي كرده‌ايم، بيش‌تر خواهد بود.

 

فتاحي بيان كرد: براي مثال سرانه آب تجديدپذير به ازاي هر نفر بين ۳۰۰ تا ۷۰۰ مترمكعب در سال تعيين شده است، اما به ازاي هر نفر در اين چند سال اخير حدود ۱۵۰۰ متر مكعب آب در سال مصرف مي‌شود، اين نحوه مصرف آب تاثيرات خشكسالي را بيش‌تر خواهد كرد، در گذشته نيز با كاهش بارش در دوره‌هايي، دبي آب رودخانه‌ها و چاه‌ها كاهش پيدا مي‌كرد و بايد ميزان مصرف را بر اساس آب تجديدپذير در دسترس هماهنگ مي‌كرديم.

 

رئيس هيات مديره انجمن هيدرولوژي ايران با تاكيد بر اينكه در چهارمحال و بختياري و ساير نقاط كشور بيش از منابع آب تجديدپذير در دسترس، توسعه ايجاد كرديم، توضيح داد: اين توسعه غيرمتوازن اكنون نيازمند آب است و طبيعتا در شرايط خشكسالي و كاهش بارش، اين آب مورد نياز تامين نخواهد شد، باتوجه به اينكه كشور ايران در يك اقليم خشك قرار دارد، بنابراين در حالت عادي بايد تنها بر  روي ۵۰ درصد منابع آبي تجديدپذير برنامه‌ريزي كنيم، اما در حال حاضر حدود ۱۲۰ درصد بر روي منابع آبي برنامه‌ريزي كرده‌ايم و اين شرايط كاملا قابل پيش‌بيني بود.

 

وي با بيان اينكه نقش دولت‌ها در بحث شكل‌گيري خشكسالي اجتماعي تاثيرگذار است، تصريح كرد: زماني‌كه بدون در نظر گرفتن وضعيت منابع آبي و شرايط خشكسالي در مناطق خشك و نيمه خشك بدون در نظر گرفتن ساير پتانسيل‌ها مباحث كشاورزي و دامداري توسعه پيدا كند، قطعا در آينده براي تامين آب با مشكل مواجه خواهيم شد.

 

فتاحي اضافه كرد: زماني‌كه توسعه بدون در نظر گرفتن جمعيت و منابع آب ناپايدار صورت بگيرد و سياست در مباحث علمي و توسعه‌اي دخالت داده شود، قطعا كاهش بارش و خشكسالي مشكلات فراواني را به‌وجود مي‌آورد، متاسفانه در مباحث مديريتي افراد در سر جاي خود قرار ندارند.

 

رئيس هيات مديره انجمن هيدرولوژي ايران با بيان اينكه حدود ۷۵۰ هزار حلقه چاه در كشور وجود دارد، گفت: حدود ۳۵۰ هزار حلقه از اين چاه‌ها غيرمجاز هستند، اين آمارها فاجعه‌بار است، متاسفانه توسعه در استان‌ها براساس پتانسيل‌هاي موجود انجام نمي‌شود و به‌همين علت تاثيرات خشكسالي نمود بيش‌تري پيدا مي‌كند.

 

وي با اشاره به اينكه ايران در سده‌هاي گذشته نيز داراي شرايط آب و هوايي خشك و مرطوب بوده است، توضيح داد: مردم در گذشته ياد گرفته بودند كه با اكوسيستم هماهنگ باشند و طبيعت را به نفع خود مصادره نكنند و آن را تغيير ندهند.

 

فتاحي افزود: وجود تكنولوژي براي حفر چاه عميق خوب است، اما در آبخواني مانند سفيددشت و فرادنبه كه پتانسيل لازم براي برداشت آب وجود ندارد، حفر چاه عميق مي‌تواند مشكلات بسياري را براي اين دشت به‌وجود بياورد، نبايد براي توسعه كشاورزي در دشت بحران زده اقدام به حفر چاه جديد كنيم، بلكه بايد منبع آب جديد را به اين دشت انتقال داد.

 

دانشيار گروه مهندسي آب دانشگاه شهركرد با تاكيد بر اينكه به‌علت برداشت‌هاي بي‌رويه از منابع آب به طبيعت مقروض هستيم، توضيح داد: در چند سال اخير حدود ۶۵ ميليارد مترمكعب آب مازاد از سفره‌هاي آب زير زميني در كشور برداشت كرده‌ايم، حتي اگر كشور را تعطيل كنيم و بتوانيم تمامي آب مصرف شده را به هر نحوي جبران و به سفره آب‌هاي زير زميني برگردانيم حدود چند سال زمان نياز است تا بدهي خود را به منابع آبي زيرزميني پرداخت كنيم.

 

وي ادامه داد: آورد رودخانه‌ها نيز وابسته به منابع آب زيرزميني است، دبي پايه رودخانه‌هايي نظير بهشت‌آباد، زاينده‌رود، كيار، رودخانه ارمند و ... از طريق منابع آب زيرزميني تامين مي‌شود و وقتي سطح آب‌هاي زيرزميني در دشت شهركرد، خانميرزا، سفيددشت و ... كاهش پيدا كرد، اين مسئله تاثير خود را بر سطح آب‌هاي سطحي نيز گذاشت.

 

فتاحي با تاكيد بر اينكه در حال حاضر در يك اقليم خشك و نيمه خشك زندگي مي‌كنيم، گفت: براي صرفه‌جويي و مصرف بهينه آب بايد تكنيك‌هايي را در بخش شرب، صنعت و كشاورزي به‌كار بگيريم، خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته راندمان در بخش كشاورزي در سال‌هاي اخير از حدود ۲۶ درصد به نزديك ۴۵ درصد افزايش پيدا كرده، همچنين براي تامين آب صنعت مباحث بازچرخاني پساب فاضلاب در برخي نقاط در حال انجام است، اما اين اقدامات كافي نيست و مانند اين است كه فردي را با شمشير تكه تكه كنيم و بخواهيم بر روي زخم انگشت دستش چسب زخم بزنيم.

 

رئيس هيات مديره انجمن هيدرولوژي ايران افزود: وقتي برداشت آب بيش از پتانسيل منابع باشد، آبياري تحت فشار، بازچرخاني پساب، تعويض لوله‌هاي انتقال آب فرسوده و ... براي جبران اين برداشت‌هاي بي‌رويه بي‌تاثير است، توسعه در بخش صنعت و كشاورزي بايد در گام اول بر اساس آمايش سرزمين و همچنين بااحتساب منابع آب تجديدپذير و قابل اطمينان باشد، يعني تنها بايد بر روي ۴۰ درصد منابع آب موجود در دسترس برنامه‌ريزي كنيم، نبايد در مناطق كويري كشور صنايع آب‌بر مانند فولاد احداث كنيم.

 

وي در خصوص بحث جمع‌آوري پساب و تصفيه آن براي مباحث غيرشرب مانند صنعت، بيان كرد: بخشي از پساب توليدي در چهارمحال و بختياري توسط شبكه فاضلاب جمع‌آوري مي‌شود و بخش از اين پساب تصفيه و براي موارد ذكر شده مصرف مي‌شود، در اكثر روستاهاي چهارمحال و بختياري شبكه جمع‌آوري فاضلاب وجود ندارد و پسابي كه از شهرها جمع‌آوري مي‌شود تنها حدود ۱۰ درصد آن بازچرخاني و مورد استفاده قرار مي‌گيرد، آبي كه در بخش شرب مصرف مي‌شود حدود هفت درصد است، بنابراين بازچرخاني فاضلاب تاثير زيادي بر منابع آبي ندارد، اما اين نيز يك راهكار براي جبران بخشي از كمبود منابع آبي است، متاسفانه براي پساب بازچرخاني شده در تصفيه‌خانه‌هاي استان برنامه خاصي نداريم.

 

بازچرخاني پساب فاضلاب معجزه نخواهد كرد

 

فتاحي عنوان كرد: نبايد فكر كنيم اقداماتي مانند بازچرخاني پساب براي جبران كمبود منابع آبي معجزه مي‌كند، اما بايد بدانيم تصفيه فاضلاب مانع از آلودگي آب‌هاي زير زميني مي‌شود، امروزه آلودگي منابع آب شرب يكي از مشكلاتمان در اين حوزه است، آلودگي آب شرب، اين منبع آب را به آب غيرشرب تبديل مي‌كند.

 

دانشيار گروه مهندسي آب دانشگاه شهركرد بايد افزايش جمعيت باتوجه به پتانسيل‌هاي هر منطقه صورت بگيرد، همچنين در بهره‌برداري از منابع بايد با طبيعت هماهنگ باشيم، طبيعت مسير خود را طي مي‌كند و نمي‌توانيم با بارور كردن ابرها اقليم يا سيستم را تغيير دهيم، براي به‌وجود آمدن اكوسيستم سال‌ها زمان نياز است، بشر نيز بايد با اين اكوسيستم هماهنگ شود و براي زندگي در آن نبايد اقداماتي مانند آب شيرين كن و انتقال آب بين حوضه‌اي اين اكوسيستم را تهديد كرد.

 

وي در پايان تاكيد كرد: اين اقدامات در اكوسيستم به سمت توسعه ناپايدار حركت مي‌كند، يعني به كشاورز در يك منطقه خشك مانند شرق اصفهان زمين براي كشاورزي واگذار مي‌كنيم و قول تامين آب نيز به او مي‌دهيم، اين در حالي است كه شما اطمينان نداريد آبي كه براي او برنامه‌ريزي كرده‌ايد را مي‌توانيد تامين كنيد يا نه؟

 

مقالات مرتبط: قاليشويي محموديه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۰۱:۱۷:۵۳ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

روي خط شهر؛ ۳ ايستگاه مترو در منطقه ۱۳ تهران احداث مي‌شود

تهران- ايرنا- شهردار منطقه ۱۳ تهران در حاشيه بازديد مشاور خط ۹ مترو از اين منطقه، از ساخت و توسعه سه ايستگاه از خط ۹ مترو در منطقه ۱۳ پايتخت خبر داد.

 

به گزارش ايرنا از اعلام روز پنجشنبه شهرداري منطقه۱۳، در بازديد مشاور خط ۹ مترو تهران كه با همراهي شهردار منطقه۱۳ و جمعي از معاونين و مديران صورت گرفت، موضوع تملك املاك براي احداث ۳ ايستگاه مترو شامل ورودي ها، خروجي ها و هواكش هاي ميان طولي در اين منطقه پايتخت بررسي و هماهنگي هاي لازم در اين خصوص انجام شد.

 

مجتبي شكري، شهردار منطقه ۱۳ در اين بازديد با بيان اينكه تمركز اصلي توسعه حمل و نقل عمومي بر ساخت و راه اندازي ايستگاه هاي مترو است، گفت: سه ايستگاه به طول ۳.۵ كيلومتر از خط ۹ مترو تهران در منطقه۱۳ ساخته مي شود كه اين ايستگاه ها حد فاصل خيابان پيروزي  تا تقاطع خيابان دماوند-آيت ادامه دارد و با راه‌اندازي اين ايستگاه ها بخش عمده اي از منطقه تحت پوشش مترو قرار مي گيرد.

 

خط ۹ مترو تهران به طول ۴۴ كيلومتر از دولت آباد آغاز و تا بوستان چيتگر ادامه دارد.

 

 

 

 معاون هماهنگي و امور مناطق شهرداري تهران هم در حاشيه بازديد از اين منطقه، عملكرد مديريت شهري منطقه را در نگهداشت شهر مثبت ارزيابي كرد و گفت: منطقه ۱۹ از شرايط خوبي در پروژه هاي عمراني و توسعه محله اي برخوردار، و فضاهاي عمومي و خدماتي و نيز سرانه هاي ورزشي آن گوياي روند رو به رشد و توسعه منطقه نسبت به گذشته است.  

 

"مصطفي سليمي" همچنين در جلسه ويدئو كنفرانسي كه با حضور مدير كل هماهنگي، نظارت و پيگيري امور مناطق، جمعي از مديران شهرداري تهران، شهردار و مديران شهرداري منطقه برگزار شد، ارزيابي عملكرد يكساله اين منطقه را مطلوب اعلام و از رضايتمندي شهروندان در آيتم هاي نظرسنجي، رشد شهرسازي در كاهش زمان صدور پروانه، آموزش هاش شهروندي، ۵۰ روز زمان كاهش رسيدگي در ۱۸۸۸، احداث مسير دوچرخه و پيشرفت بالاي پروژه هاي توسعه محله اي قدرداني كرد.  

 

معاون شهردار تهران در ادامه جمع آوري بازارچه احساني را كاري ارزشمند در اين منطقه عنوان كرد و خواستار اجراي مشابه اين اقدام در خلازيل و دولتخواه شد.  

 

وي اقدامات عمراني در محدوده خيابان سهيل از جمله احداث مسير را اقدامي شايسته دانست و بر كنترل و جلوگيري از توسعه تصرف غير قانوني و گسترش فعاليت ضايعات فروشان در اين محدوده تأكيد كرد.   

 

در ادامه اين جلسه شهردار منطقه ۱۹ ضمن معرفي منطقه و پتانسيل هاي ويژه آن، با اشاره به اقدامات توسعه محور اين منطقه براي رضايت شهروندان و تحقق شعار تهران شهري براي همه گفت: طي چند سال خدمت در اين منطقه پروژه هاي مختلفي در راستاي آباداني و تحقق چشم انداز توسعه اي اين منطقه صورت گرفته كه اميد است با هدايت اين ستاد شاهد تداوم اين پروژه ها با جديت و دقت هرچه تمام تر باشيم.  

 

علي توكلي يكي از مهمترين موضوعات پيگيري شده در اين منطقه را بازپس گيري املاكي دانست كه در گذشته به شكل غير قانوني در اختيار اشخاص قرار گرفته است.

قاليشويي فرجام

وي همچنين نگاهي به مهمترين پروژه هاي اجرايي اين منطقه كه رضايت شهروندان و شوراياران را در پي داشته است انداخت و گفت: تخريب پاساژ توحيد، احداث معابر و بوستان شهرك وصال، جمع آوري نزديك به ۱۰۰۰ دستفروش بازار عبدل آباد، جمع آوري شيطان بازار خلازير، ساماندهي گل فروشان و ميوه فروشان حاشيه بزرگراه شهيد هاشمي، ايجاد گذر قاليشويي (مهرآرا)، احداث و افتتاح  ۵ قطعه زمين تنيس در بوستان ولايت و زمين هاي چمن مصنوعي و آسفالت خيابان سهيل مركزي از ديگر پروژه هاي توسعه اي اين منطقه محسوب مي شود.

 

توكلي ادامه داد: در راستاي دستيابي به چشم انداز توسعه اي اين منطقه اقدامات ديگري همچون بهره برداري از نيروگاه خورشيدي منطقه، راه اندازي اولين هايپرپسماند شهر تهران، احداث پاتوق رها،   احداث پل مكانيزه شهيد تندگويان، احداث دو مقبره شهداي گمنام بوستان هاي شقايق و ۲۲ بهمن، احداث معابر شهرك سبلان، تعريض خيابان گلستان و اجراي طرح كوچه دوستي صورت گرفته است.  

 

شهردار منطقه ۱۹ همچنين با اشاره به احداث ۱۵ كيلومتر مسير ويژه دوچرخه در سال گذشته و مناسب سازي بيش از ۱۴ هزار متر از معابر منطقه افزود: به منظور توزيع عادلانه امكانات منطقه و استفاده همگان از امكانات فرهنگي منطقه نيز، دو سراي محله بهمنيار و خاني آباد نو نيز مناسب سازي و تحويل شهروندان شد.  

 

براساس اين گزارش در اين جلسه ضمن ارائه گزارش ساليانه ارزيابي عملكرد منطقه، گزارشي از وضعيت درآمد، پيشرفت پروژه هاي عمراني، وضعيت فرهنگي و اجتماعي، ارزيابي نواحي و وضعيت رضايتمندي شهروندان در قالب گزارش ۱۳۷ و ۱۸۸۸ ارائه شد.

 

تامين زيرساختهاي محله خاور شهر با بهره برداري از چند پروژه توسعه محله اي

 

شهردار منطقه ۱۵ اعلام كرد: سرانه هاي فرهنگي، اجتماعي و ترافيكي محله خاورشهر اين منطقه با بهره برداري چند پروژه توسعه محله اي ارتقا پيدا مي كند.

 

"وحيدرضا اناركي محمدي" با اعلام اين خبر گفت: در راستاي ارتقاي كيفيت زندگي شهروندان و رفاه حال آنان چند پروژه كوپك مقياس پس از جلسات متعدد و بازديد هاي ميداني براي ناحيه ۸ مطرح و در نهايت به تصويب مركز رسيد.

 

وي با اشاره به اينكه هم اكنون ۳ پروژه در اين ناحيه در قالب پروژه توسعه محله اي در اين ناحيه اجرا شد افزود: طراحي و اجراي باغ راه فدك در خيابان جور ابراهيميان به مساحت ۲ هزار متر مربع و عمليات بازسازي و تعويض چمن مصنوعي زمين فوتبال خاور شهر از جمله اين پروژه ها است كه به اتمام و بهره برداري رسيده است.

 

محمدي اضافه كرد: عمليات طراحي و احداث المان ورودي شهرك خاور شهر به ارتفاع ۱۳ متر  نيز به پيشرفت ۸۵ درصدي رسيده است.

 

شهردار منطقه ۱۵ در ادامه به اجراي چند پروژه ديگر در اين محله اشاره كرد و افزود: اجراي عمليات اصلاح هندسي و احداث ميدان در تقاطع خيابان الوند و جاده قاسم آباد به مساحت ۵۴۰ متر مربع، همسطح سازي و احداث پياده راه در خيابان دنا به مساحت ۱۵۰ متر مربع، جنگل كاري در فضاي شمال مجتمع فروردين در حاشيه جنوبي بزرگراه امام رضا(ع) به مساحت ۱۲ هزار متر مربع، احداث پاتوق محله ايي به مساخت ۵۵۰ متر مربع و اجراي عمليات آسفالت، كانيو و نهرسازي در سطح ناحيه از جمله اين پروژه ها است.

 

محمدي گفت: نگاه ما اين است كه با تمركز بر روي پروژه هاي كوچك مقياس در محله ها بتوانيم ضمن تامين رضايت شهروندان، از مشاركت حداكثري آنان و نيز شوراياران براي توسعه محلي بهره گرفته و شعار مديريت شهري مبني بر " تهران شهري براي همه" را محقق كنيم.

 

عمليات احداث بوستان حكيم در منطقه ۱۰ آغاز شد

 

همچنين عمليات اجرايي ساخت و توسعه بوستان حكيم در منطقه ۱۰ شهرداري تهران با حضور مسئولان شهرداري كليد خورد.

 

با توجه به توافق به عمل آمده با آموزش و پرورش استان تهران و تملك ۴۳۰۰ متر جهت الحاق به بوستان حكيم، عمليات توسعه و الحاق اين قطعه زمين كه در مجاورت بوستان مذكور قرار دارد آغاز شد.

 

اين پروژه محله محور و از جمله مطالبات ۱۰ ساله شهروندان محله بريانك بوده كه با نظر اهالي محل و شوراياران در دستور كار قرار گرفته است.

مقالات ديگر: اسنپ آن اسمايل

با تكميل اين پروژه سرانه فضاي سبز اين محله ارتقا پيدا خواهد كرد و اهالي محل با بهره مندي از آن مي توانند اوقات فراغت خود را در آن سپري كنند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۰۳:۱۳:۵۲ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

قطعي آب در برخي نقاط شهر شيراز

به دليل تعميرات شبكه آبرساني سه شنبه ۷ ارديبهشت در برخي نقاط شهر شيراز آب قطع و يا با افت فشار روبرو خواهد شد.
قطعي آب در برخي نقاط شهر شيرازبه گزارش خبرگزاري صداوسيما، مركز فارس، روابط عمومي آبفاي شيراز اعلام كرد:به دليل تعميرات از ساعت ۹ تا ۲۱ روز سه شنبه ۷ ارديبهشت در بعضي از نقاط شهرشيراز با قطع آب و يا افت فشار روبرو خواهند شد.اين مناطق شامل:شهرك‌هاي احمد آباد، والفجر، فرهنگيان، عشايري، رضوان، بهاران، سجاديه سيمان، مهديه، محمديه سيمان، جانبازان پشت باغ جنت، كمربندي حدفاصل بلوار ميثم شماليتا ۲۰ متري امام خميني، بلوار رحمت، بلوار امير كبير حدفاصل كوي خوشرو تا خيابان قاليشويي و فرعي‌هاي منشعب از آن محدودهاز شهروندان ساكن مناطق ياد شده درخواست شده علاوه بر صرفه جويي، آب مورد نياز خود را ذخيره نموده و مصارف غير ضرور را به روز‌هاي ديگر موكول نماييد

 

مقالات ديگر: قاليشويي دربند


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۱۶:۴۷ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

۹۵ درصد اصناف شهرستان ري پروتكل‌هاي بهداشتي را رعايت مي‌كنند

 

شهرري - ايرنا - رييس اتاق اصناف شهرستان ري گفت: هم اكنون بيش از ۹۵ درصد اصناف اين شهرستان پروتكل و دستورالعمل‌هاي ستاد مقابله با كرونا را رعايت مي‌كنند.

 

لطف الله ستاره روز سه شنبه پيرامون فعاليت اصناف شهرستان ري در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با قرمز شدن وضعيت كرونا در اين شهرستان، محدوديت هايي در خصوص تعطيلي مشاغل گروه ۲، ۳و ۴ اعلام شد و بازهم اصناف نشان دادند كه باوجود آسيب هاي زيادي كه به كسب و كارشان وارد مي شود تابع اجراي مصوبات ستاد مقابله با كرونا هستند.

 

وي خاطرنشان كرد: با وجود گلايه‌هاي اصناف از اين طرح، ناگزير به اجراي آن براساس مصوبه ستاد ملي كرونا هستيم اما ايجاد هرگونه محدوديت بدون حمايت مادي و يا معنوي از اصناف موجب افزايش هزينه سربار كسب و كار و زندگي براي آنان مي‌شود.

 

اين مسئول افزود: با توجه به تشديد محدوديت هاي ناشي از شيوع ويروس كرونا در شهرستان ري ۱۰ تيم بازرسي در ۲ شيفت بر فعاليت واحدهاي صنفي سطح شهرستان نظارت و تذكرات لازم را به اصناف متخلف اعلام مي‌كنند.

 

رييس اتاق اصناف شهرستان ري يادآوري كرد: از آغاز اجراي طرح محدوديت ها در حدود يكهزار و ۵۰۰ مورد تذكر در زمينه رعايت پروتكل ها و تعطيلي اصناف صادر شده و طرح تا پايان محدوديت هاي ابلاغي ستاد مقابله با كرونا ادامه دارد.

 

به گزارش ايرنا، شهرستان ري با برخورداري از ۵۶ اتحاديه توزيعي، توليدي و خدماتي و ۱۰ هزار واحد صنعتي و صنفي از جمله شهرك صنعتي شمس آباد، كارخانه سيمان و كارگاه هاي توليدي و خدماتي اعم از سنگ بري، شيشه و سفال، آجرپزي، كارگاه قاليبافي و قاليشويي، كشتارگاه دام و طيور به عنوان قطب كار و توليد در پهنه جنوب تهران مطرح است.

 

شهرستان ري (به مركزيت شهرري) با جمعيتي بيش از يك ميليون نفر در جنوب استان تهران واقع شده كه داراي پنج شهر شهرري، باقرشهر، كهريزك، قيامدشت و حسن آباد است.

 

مقالات ديگر: قاليشويي اقدسيه

نمايندگي برندهاي لمينت

 

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۱۰:۱۵ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

۲ واحد صنفي در شهرستان ري به دليل گران‌فروشي جريمه شد

 

شهرري - ايرنا - رييس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان ري اعلام كرد: ۲ واحد صنفي در اين شهرستان به دليل گران‌فروشي مرغ و شكر جريمه و پرونده آنها براي رسيدگي بيشتر به مراجع قضايي ارجاع شد.

 

موسي احمدي روز شنبه به خبرنگاران گفت: در جريان بازرسي از واحدهاي عرضه كننده مواد غذايي، بازرسان اين اداره در حدود يكهزار و ۳۹۲ كيلوگرم مرغ گرم قطعه بندي شده و يكهزار كيلوگرم شكر به دليل گران فروشي كشف كردند.

 

وي اظهار داشت: ارزش ريالي اين محموله‌ها كشف شده در حدود ۴۵۵ ريال است كه به دليل شرايط موجود در كشور به منظور طي مراحل قانوني برخورد با تخلف پرونده به مراجع قضائي و تعزيرات ارجاع شده است.

 

رييس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان ري با اشاره به برخورد جدي بازرسان با گران‌فروشي خاطرنشان كرد: براي گران‌فروشي مرغ گرم در حدود ۳۹۰ ميليون ريال و براي گران فروشي شكر در حدود ۶۱ ميليون ريال تعلق گرفت و در نهايت پرونده واحد متخلف تحويل مراجع قضائي شد.

 

اين مسئول اضافه كرد: با هدف مبارزه با قاچاق كالا و كنترل بازار روزانه پنج تيم بازرسي به اصناف، انبار و كارخانه‌ها اختصاص داده شده‌است كه به صورت مستمر و هماهنگ اقدام به بازرسي از واحدها مي‌شود.

 

احمدي ادامه داد: با توجه به شرايط موجود در بازار برخي از سودجويان اقدام به افزايش قيمت خودسرانه و گران‌فروشي اجناس كردند كه با هوشياري بازرسان اداره صنعت ري اين اقدام ناتمام ماند.

 

به گزارش ايرنا، شهرستان ري با برخورداري از ۵۶ اتحاديه توزيعي، توليدي و خدماتي و ۱۰ هزار واحد صنعتي و صنفي از جمله شهرك صنعتي شمس آباد، كارخانه سيمان و كارگاه هاي توليدي و خدماتي اعم از سنگ بري، شيشه و سفال، آجرپزي، كارگاه قاليبافي و قاليشويي، كشتارگاه دام و طيور به عنوان قطب كار و توليد در پهنه جنوب تهران مطرح است.

 

شهرستان ري (به مركزيت شهرري) با جمعيتي بيش از يك ميليون نفر در جنوب استان تهران واقع شده كه داراي پنج شهر شهرري، باقرشهر، كهريزك، قيامدشت و حسن آباد است.

 

مقالات ديگر: قاليشويي شريعتي

دندانپزشكي ديجيتال


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰ ] [ ۰۶:۲۹:۰۱ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

قنات‌هاي بيجار پرآب اما تشنه

ايسنا/كردستان قنات عليرضاخان‌گروسي يكي از قنات‌هاي شهرستان بيجار است كه در گذشته با چرخاندن چرخ آسياب مشهور به كاناصرعباسي، بادامستان‌ها و بوستان‌هاي باغ سالاري و دشت تخت را سيراب مي كرد.

 

شهرستان بيجار سالانه محل عبور مسافران زيادي از نقاط مختلف كشور است و در بسياري از ماه‌هاي سال اين شهرستان تا دو برابر جمعيت فعلي را در خود جاي مي‌دهد لذا قنات‌هاي بيجار در كنار ديگر ظرفيت‌هاي طبيعي و بوم گردي مي تواند مقصد گردشگران به اين شهرستان باشد.

 

قنات عليرضاخان‌گروسي يكي از قنات‌هاي شهرستان بيجار است كه رشته اصلي آن بيش از چهار كيلومتر طول دارد و داراي بيش از 300 ميله چاه عمودي است؛ قنات ازمنطقه باغ صفا آغاز مي‌شود و پس از عبور از منطقه زمين‌شهري و پشت بيمارستان قديم از كوچه مسجد قائم (عج) و زير رودخانه حاكمي شهر مي گذشت و در گذشته ضمن چرخاندن چرخ آسياب مشهور به كاناصرعباسي، بادامستان‌ها و بوستان‌هاي باغ سالاري و دشت تخت را سيراب مي كرد.

 

روزگار قديم در فصل پاييز آرد كردن گندم بعد از درو و در اوج كم آبي انجام مي‌شد، اما آب اين قنات به حدي بوده است كه چرخ آسياب آبي را مي‌چرخاند و در آن زمان مردم مي توانستند گندم‌‎هاي خود را آرد كنند.

 

قنات‌ها با تاريخ و هوشمندي مردمان گذشته عجين شده و اين شاخصه براي نسل امروز مايه افتخار به نيكان خود است زيرا نگاه به قنات برخاسته از تعاون، همكاري، همدلي و مديريت نسل‌هاي گذشته است؛ گردشگري هرچند به تنهايي راه توسعه نيست ولي شيوه‌هاي مناسب براي فراهم آمدن بنيان‌هاي آن و همچنين پويايي اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي اين تمدن است.

 

به گفته كارشناسان قنات ها از چهار جنبه م‍ي‌توانند جذابيت گردشگري خلق كنند؛ جنبه اول، فناوري است، قنات شاهكار مهندسي و علوم كاربردي است زيرا احداث يك قنات به دانش گسترده اي از مهندسي سازه، زمين‌شناسي، آب‌شناسي، آبياري و ژئوتكنيك نياز دارد.

 

جنبه مديريتي موضوع ديگري است كه قابل توجه است، نظام تقسيم آب قنوات و همچنين نظام نگهداري قنوات از پيچيدگي شگفت‌آوري برخوردار است كه بيانگر هوش سرشار مردم اين سرزمين براي سازگاري با منابع موجود مي‌باشد؛ جنبه ي ديگر فرهنگ عامه است، قنات از پيشينه اي به درازاي تاريخ برخوردار است لذا اين زمان، فرصتي كافي بوده است تا ذهن اسطوره ساز انسان را به تطور درآورد، در پيرامون قنات افسانه، مراسم و باورهاي جالب فراواني وجود دارد كه جاذبه‌هاي انساني قنات را شكل مي‌دهند.

 

آخرين جنبه مناظر طبيعي است، پيشكار قنات با ريزش زيباي آب از ديواره‌ها و سقف گالري به همراه رسوبات كربنات كلسيم ميتواند منظره ي اسرارآميزي پديد آورد كه اين زيبايي با جريان آرام آب در طول گالري به اوج مي رسد.

محمدرضا قرباني مدير انجمن پاكبانان طبيعت گروس در گفت‌وگو با ايسنا با اشاره به نقشه شبكه قنات‌هاي بيجار، عنوان كرد: بيجار با توجه به موقعيت و شرايطي كه در گذشته داشته از رشته قنات هاي متعددي برخوردار بوده كه هر كدام ازآن‌ها از مادرچاه تشكيل شده است كه در ابتداي رشته قنات وجود داشته و در ادامه ميله‌چاه‌هاي متعددي در مسير قنات به فاصله معمولا 10 تا 40 متر به دليل تخليه آب، رسوبات وكمبود اكسيژن بوده كه اين ميله‌چاه‌ها توسط دالان‌هايي به هم وصل شده اند كه به گالري، دهليز و در اصلاح كردي " ره هنگ " مشهور است و در پايان مسير به مظهر آب منتهي مي شود.

 

وي درادامه به قنات منتسب به عليرضاخان گروسي اشاره كرد و افزود: در گذشته آبرساني به حمام‌هاي عمومي، مساجد، منازل برخي از افراد مهم و حتي اقوام يهودي كه در گذشته در منطقه خاصي در بيجار زندگي مي‌كردند توسط اين رشته قنات‌ها صورت مي گرفت؛ يكي از مطالبات انجمن ما احياي قنات بوده است، در دي ماه سال گذشته جلسه اي با پيشنهاد ما در فرمانداري برگزار شد و بودجه اي براي مطالعات اوليه نيز توسط فرماندار به ما داده شد.

 

مدير انجمن پاكبانان طبيعت گروس در ادامه به مشكلي كه در سال‌هاي گذشته بر مسير قنات به وجود آمده اشاره و بيان كرد: طي سال‌هاي گذشته تعميري كه براي تقويت پلي كه در منطقه تازه آباد بيجار وجود دارد، انجام شد، سنگي در مسير قنات قرار مي گيرد و بتن روي آن مي ريزند و اين موضوع باعث شد كه آب قنات به بستر رودخانه حاكمي عبوري از زير پل وارد شود.

مقالات ديگر: قاليشويي امامت

وي در ادامه به چاه منبري در ناحيه پل تازه آباد اشاره و عنوان كرد: چاه منبر سازه‌اي بوده كه به دليل عدم دسترسي مردم و اهالي منطقه به آب ساخته شد، اين چاه شامل پله‌هايي رو به پايين و زير زمين بوده و در سقف آن نيز طاق ايجاد شده بود كه در نهايت باعث مي‌شد مردم به آب دسترسي راحتي داشته باشند؛ در گذشته منطقه ذكر شده دره اي وجود داشته و حدود سال 1352 براي تسطيح اين منطقه، اقدام به پر كردن آن با خاك مي‌كنند و اين سازه هم اكنون در زير خاك قرار گرفته است.

 

قرباني به عملياتي كه براي يافتن آثار اين چاه‌منبر انجام شده اشاره كرد و افزود: نقطه دقيق اين چاه منبر مشخص نيست، درابتداي بهمن ماه سال قبل براي آسيب نديدن سازه در فاصله 20 متري چاه منبر گمانه زني و شروع به حفاري كرديم و نزديك به دو متر و نيم به صورت افقي در زيرپياده رو پل پيشروي كرديم، در ادامه پنج مترعمودي به پايين حفاري كرديم تا محل انسداد را پيدا كنيم اما متاسفانه اثري از انسداد در اين ناحيه نبود.

 

وي افزود: به دليل نبود امنيت در زير پل و شدت زياد آب در ادامه پنج متر به صورت افقي حفاري صورت گرفت، اما اثري از اين چاه منبر نيافتيم و در اسفند ماه به دليل نبود منابع مالي و بدهكار شدن، فشار آب و وجود رطوب و امكان برق‌گرفتي قادر به ادامه كار نبوديم، افراد زيادي در اين موضوع در سطح شهرستان كمك كردند، از اين افراد، انجمن لاله هاي نسار گروس و علي الخصوص فرماندار بيجار و معاون عمراني فرمانداري و شهردار بيجار تشكر ويژه اي داريم كه توجه و كمك خوبي به اين موضوع داشتند.

 

مدير انجمن پاكبانان طبيعت گروس گفت: يكي از دلايلي كه مردم از مسدود شدن اين قنات اطلاع پيدا نكردند اين بود كه در ادامه مسير قنات پس ازرودخانه حاكمي يك رشته قنات ديگر به اين مسير وصل مي‌شد و به دليل وجود آن مقداري از حجم آب كم شد و مردم تصور مي‌كردند كه اين كم شدن آب به دليل خشكسالي و كم‌آبي بوده است؛ در حال حاضر مظهر قنات در منطقه باغچه‌چال خشك شده است و در صورتي كه انسداد برطرف شود شاهد جاري شدن آب در اين محل خواهيم بود.

 

وي به قنديل‌هايي كه در يكي از شاخه‌هاي قنات عليرضاخان گروسي ديده شده اشاره و اظهار كرد: در يكي از كاوش‌هايي كه در قنات داشتيم به قنديل‌هايي به شكل گل كلمي از جنس رسوبات آهكي با طول 30 سانتي‌متر برخورد كرديم كه نشان دهنده قدمت بالاي اين قنات‌هاست، اين قنات‌ها پيشتر نيز وجود داشتند و عليرضا خان گروسي احياي اين قنات را انجام داد؛ مورد قابل توجهي كه وجود دارد اين است كه ارتفاع گالري ها در برخي مناطق از يك متر و نيم تا چهار متر است و ديواره اي از رسوبات در كف گالري با ضخامت 10 سانتي متر تشكيل شده است.

 

مدير انجمن پاكبانان طبيعت گروس به انتظارات خود از مسئولان اشاره و عنوان كرد: اين رشته قنات در غرب كشور كم‌نظير است، وقتي بودجه مالي به اين پروژه اختصاص بگيرد، به راحتي مي توان آن را احيا كرد، انتظار داريم با نظارت انجمن ما اين اقدام صورت بگيرد و اميدواريم وارد فرآيند اداري طولاني مدت نشود.

 

قرباني به يكي از مشكلات در حوزه قنات اشاره و عنوان كرد: يكي از مشكلات ما اين است كه قنات متولي ندارد و در صورت احيا شدن، مشخص نيست كه چه كسي عهده دار نگهداري آن است؛ در بازديد مقامات استان از اين قنات‌ها عنوان شد كه بخشي از اين قنات معارض دارد اما آب آن زنده است و به احياي بخشي از قنات نيز توصيه شد.

 

وي در ادامه گفت: اكنون پيشنهاد احياي آسياب آبي كه در باغ سالاري بوده مطرح شده است، همچنين اين آب مي‌تواند براي قاليشويي، فضاي سبز و حتي ماشين‌شويي استفاده شود.

 

مدير انجمن پاكبانان طبيعت گروس به عدم آگاهي مردم در خصوص عواقب مسدود شدن اشاره و تصريح كرد: مردم خبر ندارند كه اگر قنات مسدود شود به ضرر تاريخ و تك تك افراد شهر بيجار است، آبي كه در يك منطقه جمع شود باعث رطوبت و تخريب منازل مي‌شود، يكي از فلسفه‌هاي وجودي قنات زه‌كشي آب‌ها بوده كه باعث تقسيم بندي مناسب آب مي‌شد؛ دليل پايين بردن سطح آب، نرسيدن رطوبت به منازل و تبخير نشدن و هدر نرفتن آب بوده است؛ در منطقه تازه آباد منازلي هستند كه سالانه به دليل رطوبت چندين بار رنگ آميزي منزل را به دليل انباشت آب و مسدود شدن قنات انجام مي دهند.

 

شهرستان بيجار سالانه محل عبور مسافران زيادي از نقاط مختلف كشور به سمت شهرهاي مرزي بانه و مريوان است و نيز به جهت عزيمت مهمانان نوروزي و نيز گردشگري مذهبي در ايام عاشورا و تاسوعاي حسيني در بسياري از ماه‌هاي سال اين شهرستان تا دو برابر جمعيت فعلي را در خود جاي مي‌دهد لذا قنات‌هاي بيجار در كنار ديگر ظرفيت‌هاي طبيعي و بوم‌گردي مي‌تواند مقصد گردشگران به اين شهرستان باشد و آژانس‌هاي گردشگري را براي سفري چندروزه متفاوت به اين منطقه مخصوصاً در فصل تابستان كه هواي مطبوع بيجار زبانزد مي باشد گسيل كنيد.

 

صنعت گردشگري در قرن 21 در بسياري از كشورها عامل توسعه بوده و در ايران نيز اين صنعت روبه‌رشد مي باشد و اين مهم با توجه ويژه مسئولان و احياي قنات‌ها مي‌تواند عامل ايجاد درآمد پايدار براي جوانان علاقه مند باشد؛ بي‌شك با رونق گردشگري قنات در بيجار مشاغل بسياري از جمله طبيعت‌گردي با اسب، هتل‌داري، بوم‌گردي، رستوران‌داري، غذاي محلي، صنايع دستي و سوغات شهرستان ( حلواسوهاني ) به صورت زنجيره‌وار به رونق خواهند رسيد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۵۴:۵۹ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

مشكلات كارگاه‌هاي قاليشويي قزوين در آستانه نوروز

قزوين-ايرنا- شيوع ويروس كرونا و رشد قارچ گونه برخي قاليشويي‌هاي بدون مجوز در مناطق مختلف استان و فعاليت برخي سودجويان موجب كسادي بازار قاليشويي‌هاي مجاز شده است.

 

به گزارش ايرنا، داستان قاليشويي كه زماني با آب زلال چشمه و رود و سپس با آب لوله كشي خانه ها در ميان كوچه، حياط و پشت بام انجام مي‌شد حالا به شكل جديد خود يعني مراكز قالي‌شويي رسيده است.

 

در چند سال گذشته با رشد و توسعه زندگي ماشيني و كوچك تر شدن فضاي منازل، ديگر در اسفند ماه اثري از تصاوير رنگين قالي، قاليچه و گليم هاي شسته شده در كوچه و خيابان هاي شهر ديده نمي شود.

 

همينطور اقبال مردم نيز رنگ عوض كرده و بالغ بر ۷۰ درصد از جمعيت استان قزوين ترجيح مي دهند كه فرش و موكت خود را براي شست‌وشو، تحويل كارگاه‌هاي قاليشويي بدهند تا به روش صنعتي و ماشيني شسته شوند.

 

 قاليشويي از مشاغلي است كه پررونق ترين روزهاي خود را در روزهاي پاياني سال مي گذارند و بايد كسادي بازار خود را در طول سال با پركاري آخرسال جبران كند.

 

در اين ميان شيوع ويروس كرونا و رشد قارچ گونه برخي قاليشويي هاي بدون مجوز در مناطق مختلف استان قزوين و سودجوياني كه اين روزها براي كسب سود بيشتر به بازار قاليشويي روي آورده اند موجب كسادي بازار قاليشويي‌هاي مجاز شده است.

كاهش ۶۰ تا ۷۰ درصدي درآمد قاليشويي‌ها

 

ساجد عرب مدير يكي از واحدهاي قاليشويي در قزوين در گفت وگو با خبرنگار ايرنا، گفت: افزايش بي رويه قيمت مواد شوينده، يكي از مهمترين مشكلات صنف قاليشويي‌ها است.

 

وي با بيان اينكه كرونا و تورم دست به دست هم داده اند تا مراكز شست‌وشوي قالي، به مرز تعطيلي كشانده شوند، افزود:هر ظرف مواد شوينده در سال گذشته، با قيمت ۹ هزار تومان عرضه مي شد اما امروزه مجبور هستيم آن را با كيفيت پايين تر و با قيمت ۳۰ هزار تومان خريد كنيم.

 

عرب بيان كرد: موادي چون كلر، آب ژاول و هيدرو هم متناسب با نرخ دلار افزايش قيمت پيدا كرده است.

 

وي اظهار داشت: حالِ كارگاه هاي قاليشويي استان قزوين خوب نيست چراكه كار قاليشويي‌ها فصلي بوده و اكثر خدمات ارائه شده توسط كارگاه‌هاي شست‌وشوي قالي، تك محصولي است بنابراين در فصولي كه تقاضاي مردم براي شستن فرش خيلي كم مي شود با مشكل ناتواني در پرداخت حقوق و حق بيمه تامين اجتماعي سهم كارفرما مواجه هستيم.

 

عرب تصريح كرد:  فعاليت قاليشويي‌هاي فاقد جواز كسب نيز از ديگر مشكلات اين صنف است به ويژه در ايامي مانند اسفند كه پيك كاري قاليشويي‌هاست، تعداد كارگاه‌هاي بدون مجوز به صورت قارچ گونه رشد قابل توجهي پيدا مي‌كند.

 

به گفته وي در آستانه سال نو و فصل بهار و آغاز خانه تكاني، بازار كارگاه‌هاي قاليشويي غيرمجاز و بدون مجوز داغ و موجب كسادي بازار قاليشويي‌هاي مجاز و رسمي مي‌شود.  

 

عرب افزود: همچنين شيوع كرونا به دليل ايجاد رعب و وحشت در برخي شهروندان، بازار قاليشويي‌ها را كساد كرده و حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد از درآمدهاي آنها را كاهش داده است.

 

وي اظهار داشت: بسياري از قاليشويي ها در پرداخت حقوق كارگران با مشكل مواجه هستند و حتي بعضي از كارگاه ها در قزوين نيروهاي خود را تعديل كرده و در آستانه تعطيلي قرار گرفته اند.

فعاليت قاليشويي هاي بدون مجوز در قزوين 

 

حسين احمدي يكي ديگر از مديران واحدهاي قاليشويي در قزوين گفت : امروزه علاوه بر موضوع ويروس كرونا، برخي از قاليشويي‌هاي كه با تبليغات فراوان در قزوين كار مي كنند داراي مجوز نيستند و بيشتر از شهرهاي اطراف و ديگر مشاغل به اين حرفه روي آورده اند.

 

وي از مردم استان قزوين خواست تا فريب تبليغات اين قاليشويي ها را نخورند و اگر به دنبال كار با كيفيت هستند به سوابق اين كارگاه ها توجه نمايند.

 

احمدي يادآورشد: قاليشويي هايي كه شب عيد قارچ گونه سبز مي شوند بدون شك بعد از تعطيلات نوروزي نيز كارگاه خود را جمع مي كنند.

 

وي نظارت بر قاليشويي‌هاي بدون مجوز را وظيفه اتحاديه دانست و گفت: مسووليت جلوگيري از فعاليت اين كارگاه ها با اتحاديه قاليشويي است كه بايد با كمك دستگاه قضايي با متخلفان برخورد قانوني داشته باشد.

 

مراكز قاليشويي دولت نياز به حمايت هاي دولتي دارند

 

مجيد پورحاجي يكي ديگر از اعضاي صنف قاليشويي در مورد مشكلات اين صنف، به خبرنگار ايرنا گفت: همخواني نداشتن افزايش نرخ خدمات قاليشويي با هزينه‌هاي مواد اوليه و دستمزد كارگران از مشكلات واحدهاي مجاز شست و شوي قالي است.

 

وي افزود: البته در كنار اين معضلات، بيماري كرونا باعث شده است تا دو سال پياپي در پررونق ترين ماه سال، تعداد زيادي از مشتريان خود را از دست بدهيم.

 

پور حاجي تصريح كرد: كم شدن مراسم، جشن‌ها و رفت و آمدها و از همه مهمتر ترس از سرايت و انتقال كرونا، تاثير زيادي بر روي كار ما گذاشته است.

 

وي اظهار داشت: بسياري از شهروندان، به دليل ترس از سرايت بيماري كرونا از شست و شوي فرش خود، اجتناب مي‌كنند،  در حاليكه مواد مورد استفاده در مراكز قاليشويي، همگي ضدعفوني كننده هستند و ويروس كرونا با شست‌وشوي فرش‌ها منتقل نمي شود.

 

وي بيان كرد: مراكز قاليشويي همچون ساير مراكز مورد تهديد از سوي ويروس كرونا، نيازمند حمايت هاي دولتي است.

تورم و گراني در كنار پيامدهاي اپيدمي ويروس كرونا، باعث شده تا هر صنف و شغلي با آسيب، ضرر و زيان مواجه شود به ويژه كارگران زحمتكش كه در هر رسته و حرفه اي بيشتر متحمل سختي‌هاي مضاعف كرونا شده اند.

 

 خيلي از خانواده ها به دليل نگراني از سرايت اين ويروس و همچنين كم رنگ شدن ديد و بازديدها و رفت و آمدهاي هرساله، خانه تكاني را جدي نمي گيرند كه همين موضوع در آستانه نوروز موجب سخت شدن امرار معاش برخي مشاغل مانند كارگران قاليشويي شده، داستاني كه از اسفند سال گذشته آغاز شده و هنوز پاياني براي آن نوشته نشده است.

 

مقالات ديگر: قاليشويي پاسداران


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ ] [ ۰۵:۵۲:۵۵ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

نرخ خدمات صنف قاليشويان اعلام شد

رئيس اتحاديه قاليشويان ضمن اعلام نرخ خدمات صنف قاليشويي، گفت: مردم براي قاليشويي فقط به واحدهاي مجاز مراجعه كنند و به هر نوع تبليغي در اين زمينه اطمينان نكنند.

حميد محمدي در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس در مورد نرخ قاليشويي در سال جديد گفت: قاليشويان در سال 1398 افزايش قيمتي نداشتند، اما امسال نرخ قاليشويي بين 25 تا 30 درصد افزايش يافته است. 

 

رئيس اتحاديه قاليشويان تهران  درباره وضعيت تقاضاي قاليشويي در ايام پايان سال، افزود: به دليل شيوع كرونا از سال گذشته تقاضا براي قاليشويي كاهش يافته، به طوري كه سال گذشته در اين مقطع با شيوع ويروس كرونا در كشور تقاضا قاليشويي مجيديه به شدت كاهش يافت و امسال نيز تقريبا همان شرايط حاكم است، بنابراين در مقايسه به بازار شب عيد دو سال گذشته حدود 40 درصد تقاضا كاهش يافته است. 

 

وي با تاكيد بر اينكه مردم به واحدهاي قاليشويي بدون مجوز اعتماد نكنند، گفت: در ايام پاياني سال تبليغات اينترنتي و پخش تراكت‌هاي تبليغاتي قاليشويي زياد مي‌شود كه برخي مردم بدون توجه به پروانه فعاليت اين تبليغ كنندگان قاليشويي به آنها اعتماد مي‌كنند و دچار مشكلاتي مي‌شوند.

 

محمدي بيان داشت: به  دليل اينكه اغلب اين قاليشويي‌هاي غير مجاز داراي مكان مشخصي نيستند و هيچ گونه مجوز فعاليت قانوني از اتحاديه ندارند، در نتيجه در صورت بروز هر گونه مشكلي، امكان پيگيري از طريق اتحاديه وجود ندارد. 

 

وي گفت: متقاضيان براي جلوگيري از بروز هر گونه مشكل احتمالي براي انتخاب قاليشويي به سايت اتحاديه قاليشويان تهران مراجعه كنند و يكي از واحدهاي داراي مجوز را انتخاب كنند. 

 

محمدي بيان داشت: در اين صورت اگر خسارت احتمالي به فرش وارد شود، اتحاديه پاسخگو خواهد بود. 

مقالات ديگر: قاليشويي چيذر

شايد بخواهيد بخوانيد: هزينه لمينت دندان ۱۴۰۰


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ ] [ ۰۹:۰۵:۱۵ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

شهرري - ايرنا - نماينده مردم تهران، شميرانات، ري، اسلامشهر و پرديس در مجلس شوراي اسلامي گفت: مجلس براي رسيدگي مشكلات و آسيب‌هاي ناشي از كرونا به اصناف برنامه‌ريزي مي‌كند تا اقدامات مربوط به اين قشر در بودجه سال ۱۴۰۰ منظور شود.

 

سيد علي يزدي خواه روز شنبه در جلسه طرح مسائل ومشكلات اتحاديه هاي صنفي شهرستان ري افزود  از رسيدگي و بررسي مشكلات اصناف و آسيب‌هاي ناشي از كرونا در مجلس خبر داد و افزود:  مشكلات ناشي از بحران كرونا و فشاري كه بر اصناف وارد شده در مجلس شوراي اسلامي در حال بررسي است و بيشترين آسيب در اين خصوص به رستوران‌داران وارد شده است.

قاليشويي قيطريه

وي اظهار داشت: مشكلات اصناف و درخواست‌هاي بررسي قوانين در زمينه نسخ قوانيني كه بايد باطل شود و ايجاد قوانيني كه لازم است از سوي مجلس شوراي اسلامي حل ‌و فصل مي‌شود.

 

اين نماينده مجلس با قدرداني از همراهي اصناف در كنترل بيماري منحوس كرونا خاطرنشان كرد: اصناف همواره در ايام مختلف هنگام ضرورت نقش تأثيرگذاري در جامعه داشنند كه نمونه آن در پيروزي انقلاب و مقابله با شيوع كرونا بسيار محسوس است.

 

يزدي خواه اضافه كرد: اصناف نقش تاثيرگذاري در حوزه هاي اقتصادي و معيشتي دارند و از آنجا كه كرونا تاثير بسزايي در كسب و كارها داشت لذا نياز به تعامل و همراهي بيشتر مسئولان دارند.

 

اين نماينده مجلس ادامه داد: بر اساس آمار ارائه شده در شهرستان ري حدود ۴۵ هزار پروانه صنفي فعاليت دارند كه با احتساب خانوارهاي منتفع از اين صنوف در حدود يك ‌پنجم جمعيت ري را در برمي‌گيرد كه جمعيت زيادي است.

 

يزدي خواه يادآور شد: افزايش فروشگاه‌هاي زنجيره‌اي بيش ‌از حد لازم موجب تحت تاثير قرار گرفتن حداقل ۲۰ مغازه اطراف آن واحد فروشگاهي مي‌شود لذا ‌بايد از سوي اتحاديه كشوري و مسئولان مربوطه مورد توجه و تحديد نظر قرار گيرد.

 

به گزارش ايرنا، شهرستان ري با برخورداري از ۵۶ اتحاديه توزيعي، توليدي و خدماتي و ۱۰ هزار واحد صنعتي و صنفي از جمله شهرك صنعتي شمس آباد، كارخانه سيمان و كارگاه هاي توليدي و خدماتي اعم از سنگ بري، شيشه و سفال، آجرپزي، كارگاه قاليبافي و قاليشويي، كشتارگاه دام و طيور به عنوان قطب كار و توليد در پهنه جنوب تهران مطرح است.

 

شهرستان ري ۶ شهر ، پنج بخش و يك ميليون نفر جمعيت دارد.

 

مقالات مرتبط ديگر:

دندانپزشكي در متزل

قيمت شستشوي فرش


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۳ اسفند ۱۳۹۹ ] [ ۱۰:۵۷:۰۷ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]
فرش تبريز در انزواي بازار جهاني
فرش دستبافت تبريز به عنوان يكي از گونه‌هاي شناخته شده فرش ايراني در بازارهاي جهاني، اين روزها حال و روز خوشي ندارد و آمار توليدكنندگان آن روز به روز در حال كاهش است.
 
به گزارش همشهري آنلاين به نقل از ايرنا، بافت فرش در آذربايجان شرقي داراي پيشينه كهن تاريخي است، به طوري كه با تصويب شوراي جهاني صنايع دستي در سال ۱۳۹۴، تبريز با در نظر گرفتن شاخص‌هاي مختلف به عنوان شهر جهاني بافت فرش انتخاب شد.
 
آذربايجان شرقي و به تبع آن تبريز به عنوان پايتخت فرش دستباف ايران شناخته شده و سهم به سزايي در توليد و صادرات فرش دستباف ايفا مي‌كند، به طوري كه به گفته كارشناسان امر ۳۵ درصد از صادرات فرش دستباف كشور را اين استان تامين مي‌كند.
 
فرش دستباف تبريز تا همين چند سال پيش به ۱۱ كشور جهان صادرات اساسي داشت و ارزش سالانه صادراتي اين هنر به بيش از ۳۰۰ ميليون دلار مي‌رسيد، اما حال خطر تعطيلي و بيكاري يكهزار و ۱۰۰ كارگاه فعال بافنده، ۴۰۰ واحد پرداخت فرش، ۴۰۰ واحد رفوگري، ۹۵ واحد قاليشويي و ۲ هزار و ۲۰۰ واحد عرضه قالي را تهديد مي‌كند.
 
رئيس مركز ملي فرش ايران با اشاره به قدمت و ظرفيت‌هاي فرش تبريز گفت: تبريز مي‌تواند مديريت بازار فرش جهان را برعهده بگيرد. در هنر - صنعت فرش، نام آذربايجان شرقي به خصوص تبريز نه فقط در ايران بلكه در كل دنيا پيچيده است.
 
 فرحناز رافع يادآوري كرد: فرش توانسته ارزآوري بسياري براي كشور داشته باشد، اما اكنون صادرات و توليد فرش رو به كاهش است و اين كاهش توليد و صادرات فرش از ضعف مسئولان دولتي و بخش خصوصي نشأت مي‌گيرد.  هنوز سياست‌هاي هنر - صنعت فرش مشخص نشده و هر كس تفسير به راي مي‌كند.
 
وي افزود: يكي از مشكلات فرش كشور، كوچ رفوگران از اين شغل است و از طرفي ۲ ميليون نفر در كشور در حوزه فرش فعاليت مي‌كنند، ولي بيمه آنها با مشكل روبه رو است.
 
رئيس مركز فرش ايران  همچنين خواستار رفع تعهد ارزي براي صادركنندگان فرش شد و افزود فروش فرش و صادرات آن زمان بر است.  اگر قرار است مشكل اشتغال جوانان رفع شود فرش دستباف مي تواند سهم مهمي را در اين خصوص ايفا كند.
 
سهميه بيمه قاليبافي ۷۷ درصد كاهش يافت
 
رئيس اتحاديه توليدكنندگان فرش دستبافت تبريز نيز با انتقاد از سخت‌گيري‌هاي بي‌مورد تامين اجتماعي، گفت: برهمين اساس سهميه بيمه قاليبافي آذربايجان‌شرقي طي ماه‌هاي اخير ۷۷ درصد كاهش پيدا كرده است.
شايد بخواهيد بخوانيد: دندانپزشكي اقساطي
 
اسماعيل چمني سهميه آذربايجان شرقي از بيمه قاليبافان را ۲۰۰ هزار نفر اعلام كرد كه اين رقم طي سال جاري به تدريج كاهش يافته و هم اكنون به حدود ۴۵ هزار نفر رسيده است، اين در حالي است كه بيمه تامين اجتماعي براي اين قشر از فعالان اقتصادي و هنر- صنعت فرش ايراني بسيار حائز اهميت و تعيين كننده است.
 
وي مساله بيمه را مهمترين چالش كنوني قاليبافان آذربايجان شرقي به خصوص شهر تبريز اعلام كرد و افزود: مايه تاسف است كه برخي از بازرسان بيمه به دلايل غيرمنطقي و با بهانه‌هاي واهي تلاش دارند تا بيمه آنها را حذف ‌كنند.
 
چمني با اشاره به اينكه شغل قاليبافي طوري نيست كه قاليباف همواره و ۲۴ ساعته روي دار قالي مشغول بافتن فرش باشد و اين موضوع بايد مورد توجه بازرسان بيمه قرار بگيرد، اظهار كرد: در برخي مواقع شاهديم كه قاليباف براي تهيه ابريشم و نخ به بازار رفته تا مصالح مورد نياز را تهيه كند و بازرس به منزل و محل كار وي رفته و به دليل عدم بافت فرش، بيمه او را قطع كرده‌اند قاليشويي نائين 
 
رئيس اتحاديه توليدكنندگان فرش دستبافت تبريز ادامه داد: از آنجائيكه بيمه قاليبافان كمك دولتي دارد، بازرسان بيمه سخت گيري‌هاي نادرست و غير منطقي اعمال كرده و تصور مي‌كنند كه قاليباف بايد هميشه روي دار قالي مشغول بافتن فرش باشد در حالي كه در قانون نيز به اين موضوع اشاره نشده است.
 
وي با بيان اينكه امسال در لايحه بودجه رايزني‌ها و پيگيري‌هايي با نمايندگان مجلس شوراي اسلامي انجام شده است تا بيمه يك ميليون نفري قاليبافان در قانون مزبور آورده شود، گفت: اين پيگيري‌ها تا حصول نتيجه ادامه خواهد داشت.
 
مقالات ديگر : قاليشويي مجاز

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ ] [ ۰۱:۰۱:۵۷ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی