قاليشويي فارسي
خبرهاي مرتبطه با شستشوي فرش

رئيس ايستگاه هاي ۱۸و۴۲ آتش نشاني مشهد از تلاش نفسگير و موفقيت آميز آتش نشانان ۲ ايستگاه براي نجات كارگر گرفتار در زير آوار در جاده التيمور مشهد خبر داد.

نجات معجزه آساي كارگر ميانسال از زير خروارها خاك توسط آتش نشانان مشهدي
به گزارش خبرگزاري فارس از مشهد به نقل از  روابط عمومي و امور فرهنگي سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني شهرداري مشهد؛ سرآتشيار محمد اسلامي شجره  گفت: در پي تماس تلفني شهروندان با سامانه ۱۲۵ مبني بر ريزش آوار در كارگاه قاليشويي و گرفتار شدن كارگر در زير خروارها خاك ،ستاد فرماندهي با توجه به حساسيت موضوع بلافاصله گروههاي نجات و پشتيباني ايستگاه‌هاي ۸و۴۲ را به محل حادثه در منطقه التيمور اعزام كرد.

اين مقام مسئول در آتش نشاني شهر مشهد افزود: با حضور آتش نشانان و نجاتگران آتش نشاني در محل مشخص شد، فردي ميانسال در حال گودبرداري در كنار ديوار يك كارگاه قاليشويي بوده كه به دليل نامعلومي بخشي از ديواره محل حفاري به يكباره فرو ريخته و اين كارگر ميانسال در زير خروار ها خاك ناشي از ريزش آوار گرفتار شده كه نجاتگران آتش نشاني ضمن رعايت نكات ايمني و تثبيت اطراف فرد گرفتار ، اقدام به عمليات براي نجات اين فرد كرده كه خوشبختانه پس از دقايقي تلاش نفسگير و طاقت فرسا آتش نشانان موفق شدند اين مرد ميانسال را زنده از زير آوار خارج و اين فرد را براي مداوا تحويل تكنسينهاي اورژانس حاضر در محل دادند.

 

شايان ذكر است : علت دقيق اين حادثه توسط كارشناسان مربوطه در آتش نشاني مشهد در دست بررسي است و نيروهاي امدادي پس از ارائه توصيه‌هاي ايمني به مالك كارگاه به ماموريت خود پايان داده و ايستگاه‌هاي خويش در شهر مشهد مراجعت كردند.

 

مقالات مرتبط: 

شستشوي فرش دستباف


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۷ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۱۰:۱۴:۴۸ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

به گزارش مشرق، لويزيون رسمي تركيه (تي آر تي ورلد) روز جمعه براي نخستين بار تصاويري را پخش كرد كه گفته مي شود ادله جنايي براي اثبات وقوع جرم عليه جمال خاشقجي منتقد رژيم سعودي در كنسولگري عربستان در استانبول محسوب مي شود.
بر اساس اين گزارش، عربستان سعودي از زمان ترور خاشقجي تاكنون تلاش كرده است تمام مدارك مربوط به اين جنايت را از بين ببرد. بعد از آنكه جمال خاشقجي در ۲ اكتبر ۲۰۱۸ به دست عوامل رژيم سعودي ترور شد، بازجويان تركيه، براي به دست آوردن مدارك مبني بر وقوع اين جنايت ساختمان كنسولگري و منزل سركنسول سعودي را مورد تفتيش قرار دادند.

آنها مشخصاً فِر بزرگ و چاه آبي كه در منزل سركنسول سعودي بود را بازرسي كردند چرا كه معتقد بودند جسد خاشقجي در آنجا از بين برده شده بود.

بخوانيد: قاليشويي نارمك

تلويزيون تركيه براي نخستين بار تصاويري را منتشر كرد كه بر اساس آن مشخص شده است بازپرس هاي تركيه بقاياي خون متعلق به خاشقجي را در محل قتل وي پيدا كرده اند. اجراي آزمايش دي ان اي بر روي اين خون ها، نشان مي دهد كه متعلق به خاشقجي است. اين نخستين مدرك جنايي قطعي عليه عاملان ترور خاشقجي به شمار مي رود.

عناصر وابسته به رژيم سعودي بعد از ترور خاشقجي تلاش كردند با استفاده از مواد شيميايي، جسد وي را نابود كنند اما به نظر مي رسد بازپرس هاي تركيه، موفق شده اند مدارك جديدي در اين خصوص پيدا كنند. حتي فرشهاي ساختمان كنسولگري بعد از اين جنايت براي پاك شدن تمام آثار جرم، به يك شركت قاليشويي ارسال شده است.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۴ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۱۱:۰۸:۳۸ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

بروجرد - ايرنا - رييس اداره صنعت، معدن و تجارت بروجرد گفت: به منظور رصد و پايش بيشتر بازار قيمت گذاري اجناس ۱۴ اتحاديه صنفي در اين شهرستان انجام شد.

 

حميد آزادبخت روز شنبه درگفت وگو با خبرگار ايرنا افزود: با توجه به حساسيت مقوله قيمت گذاري و شفافيت نرخ خدمات بيش از  ۶۰ جلسه فشرده با اتحاديه هاي صنفي در محل اداره صنعت بروجرد در خصوص تعيين قيمت و ارائه خدمات به شهروندان برگزار و بعد از نشست هاي تخصصي نرخ گذاري خدمات ۱۴ اتحاديه صنفي انجام شد.

 

وي تاكيد كرد:  قيمت يكي از متغيرهاي مهم اقتصادي است كه بسياري از تصميمات خريد براساس آن شكل ميگيرد.

 

وي اظهارداشت: به ‏طور كلي در يك اقتصاد سالم عامل تعيين قيمت انعكاسي از كيفيت، ارزش ذاتي كالا و خدمات است و مصرف‏ كنندگان براساس اين متغيرها بهاي آن را مي پردازند.

 

آزادبخت بيان كرد: در اقتصاد بازار رقابتي كه امروزه نظام اقتصاد جهاني به آن سوق پيدا كرده و دولت‏ ها به دنبال اعمال وظايف حاكميتي از قبيل نظارت و كنترل هستند، عمدتاً نظام عرضه و تقاضا تعيين‏ كننده قيمت يك كالا يا خدمت مي‏ باشند ولي در اقتصادي كه داراي تعادل در عرضه و تقاضا نمي ‏باشد يا شرايط رقابتي در آن حاكم نيست قيمت كالاها و خدمات مي ‏تواند غيرواقعي شده و نارضايتي مصرف ‎كنندگان را در پي داشته باشد.

شايد بخوانيد: قاليشويي پيروزي

رييس اداره صمت بروجرد اضافه كرد: بنابراين ضرورت دارد اداره صنعت معدن و تجارت با اتخاذ تدابير مناسب و استفاده از توان فني و كارشناسي تشكل‏ هاي صنفي و سازمان‏ هاي غيردولتي سمن‌ها نسبت به تعيين قيمت و ايجاد تعادل در آن بازار و يا ايجاد ضوابط و چارچوب متناسب با شرايط جامعه و بازار براي نحوه قيمت ‎گذاري برخي از كالاها و خدمات حساس و اساسي اقدام نمايند.

 

وي ادامه داد: در اقتصاد كشور ما كه برخي از كالاها و خدمات داراي عرضه كمتر از تقاضا مي ‏باشند و به عبارت ديگر تقاضا بر عرضه پيشي مي‏گيرد ضرورت ايجاد تعادل با افزايش توليد از يك سو و هم‏ زمان دخالت در قيمت گذاري از سوي ديگر احساس مي ‏گردد.

 

رييس اداره صنعت، معدن و تجارت بروجرد گفت: براي برخي از كالاها و خدمات دلايل مختلف از جمله كمبود عرضه، وجود انحصار، توجه خاص به منافع صنفي، پراكندگي نامناسب واحدهاي صنفي موجب مي‏ شود كه براي آنها قيمت‏ گذاري صورت گيرد. مطابق ماده (۵۱) قانون نظام صنفي كميسيون‎ هاي نظارت شهرستان‏ ها مكلف هستند انواع كالاها و خدمات صنفي را كه تعيين نرخ براي آنها ضرورت دارد مشخص و نرخ آنها را براي مدت معين تعيين نموده و به اتاق اصناف اعلام‎ كنند و اتاق اصناف نيز مكلف است مراتب را از طريق رسانه‎ هاي گروهي براي اطلاع مردم، آگهي و از طريق اتحاديه‏ ها به افراد و واحد هاي صنفي اعلام كند و كليه افراد و واحدهاي صنفي ملزم به نصب نرخ‏ نامه خدمات يا درج بر روي كالا و رعايت نرخ ‎هاي تعيين شده هستند.

 

وي افزود: برخي كالاها و خدمات صنفي كه مي بايست قيمت گذاري صورت گيرد شامل انواع شيريني پرمصرف، زولبيا و باميه تشخيص كميسيون نظارت (باتوجه به شرايط زماني از جمله ايام نوروز، ‎ماه  رمضان ) خدمات آرايشگران زنانه و مردانه، خدمات پنچرگيري و تعويض روغن، تعميرگاه‌هاي اتومبيل، خدمات حمل‌ و نقل شهري، خشكشويي، مشاوران املاك، خدمات اتومبيل كرايه (آژانس) تالار پذيرايي (فقط خدمات ست)توقفگاه، خدمات تأسيسات فني، خدمات تعمير موتور سيكلت حجيم، نيمه حجيم و صنعتي، خدمات نمايشگاه‏هاي اتومبيل، خدمات قاليشويي‌، خدمات وانت بار و پيك موتوري شارژ كپسول آتش نشاني، خدمات ساختماني، خدمات آموزشگاه‏هاي رانندگي است.

 

 

 

 

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۲ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۰۱:۴۶:۳۰ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

شهرري - ايرنا - رييس اداره تعاون، كار و رفاه اجتماعي شهرستان ري گفت: ۲ هزار و ۲۳ نفر از ابتداي سالجاري تاكنون در مراكز كاريابي تحت پوشش اداره كار اين شهرستان ثبت نام كردند كه از اين تعداد ۳۲۴ نفر صاحب شغل شدند.

حميدرضا داداشي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: كاريابي هاي تحت پوشش اداره كار و تعاون شهرستان ري از ابتداي سال جاري تاكنون يكهزار و ۵۴۷ فرصت شغلي از سوي واحدهاي توليدي و خدماتي دريافت كرده اند.

وي با بيان اينكه كاريابي‌هاي تحت پوشش اداره كار شهرستان ري در بخش‌هاي توليدي و خدماتي افراد جوياي كار را ثبت نام كرده اند، گفت: امسال به دليل شيوع ويروس كرونا متاسفانه ميزان ايجاد فرصت شغلي و ايجاد فرصت شغلي جديد كاهش پيدا كرده است.

داداشي نداشتن مهارت در بين جويندگان كار را از معضل هاي حوزه اشتغال در شهرستان ري نام برد و خاطرنشان كرد: متاسفانه بيشتر جويندگان كار كه در كاريابي ها ثبت نام مي كنند از مهارت هاي لازم برخوردار نيستند.

وي در ادامه به طرح كاروزي اداره تعاون، كار و رفاه اجتماعي شهرستان ري اشاره و اضافه كرد: بيكاران داراي مدرك كارشناسي و بالاتر با ثبت نام در سامانه كارورزي به نشاني http://portaltvto.com/karvarzi  مي توانند سه تا ۶ ماه ضمن آموزش مهارت فني ماهانه پنج ميليون ريال به عنوان حقوق دريافت مي كنند.

داداشي ادامه داد: متقاضيان ضمن داشتن كارت پايان خدمت بايد حداكثر ۳۵ سال داشته باشند و همچنين طي ۲ سال گذشته كمتر از سه ماه بيمه داشته باشند. 

شايد بخواهيد بخوانيد:  قاليشويي دروس

وي با بيان اينكه در طرح كارورزي به كارفرمايان نيز تسهيلاتي داده مي شود، اضافه كرد: كارفرماياني كه داراي مجوز فعاليت از مراجع رسمي كشور باشند و نيروي‌هاي داراي مدرك كارشناسي و بالاتر را جذب نمايند از معافيت بيمه‌اي به مدت ۲ سال برخوردار مي شوند.

 

به گزارش ايرنا، شهرستان ري با برخورداري از ۵۶ اتحاديه توزيعي، توليدي و خدماتي و ۱۰ هزار واحد صنعتي و صنفي از جمله شهرك صنعتي شمس آباد، كارخانه سيمان و كارگاه هاي توليدي و خدماتي اعم از سنگ بري، شيشه و سفال، آجرپزي، كارگاه قاليبافي و قاليشويي، كشتارگاه دام و طيور به عنوان قطب كار و توليد در پهنه جنوب تهران مطرح است.

شهرستان ري (به مركزيت شهرري) در حدود يك ميليون نفر جمعيت دارد و در جنوب تهران واقع شده است.

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۲ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۱۲:۴۲:۲۳ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

شهرري - ايرنا - رييس اداره تعاون، كار و رفاه اجتماعي شهرستان ري گفت: ۶۳۵ مورد بازرسي ادواري از ابتداي سال جاري از واحد توليدي، صنفي و صنعتي اين شهرستان انجام شد.

حميدرضا داداشي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: اين بازديد ها در حوزه هاي نظارت بر حسن اجراي قوانين كار، شناسايي اتباع بيگانه، جايگزيني نيروي كار داخلي، بازرسي موردي، ايمني و بهداشت محيط كار و حوادث انجام شده است.

اين مسئول افزود: بازرسان اداره كار شهرستان ري ۴۵۴ بازديد نظارت بر حسن اجراي قوانين كار، ۶۶ بازديد بر اثر حوادث در واحدهاي توليد، ۱۸۱ بازرسي موردي بر اثر شكايت كارگران و مردم و ۱۰۲ بازديد براي شناسايي اتباع بيگانه انجام داده اند.

داداشي ادامه داد: بر اين اساس ۳۵۱ اتباع بيگانه فاقد پروانه فعاليت در واحدهاي صنفي و صنعتي اين مدت شناسايي شدند و ۵۴ كارفرما نيز به مراجع قضايي معرفي شدند.

وي با تاكيد براينكه فعاليت اتباع بيگانه فاقد پروانه كار در واحدهاي توليدي بر اساس قانون جرم است، خاطرنشان كرد: كارفرمايان متخلف در وهله اول پنج برابر حقوق كارگر غير مجاز جريمه و در صورت تكرار به ۲ برابرافزايش مي يابد، ضمن اينكه به دستگاه قضايي نيز معرفي و بر اساس قانون شلاق و بين سه تا ۶ ماه حبس در انتظار متخلفان مي باشد.

داداشي يادآور شد: اتباع بيگانه اي كه داراي گذرنامه قانوني هستند و در برنامه آمايش و شناسايي وزارت كشور شركت كرده اند با حضور در اداره كار و تعاون شهرستان ري در حوز شغل هاي ساختماني، كوره پزخانه ها، كشاورزي و برخي مشاغل ديگر مانند كارگران بازيافتي مجوز فعاليت دريافت كنند.

شايد بخواهيد بخوانيد: قاليشويي خيابان دماوند

شهرستان ري با برخورداري از ۵۶ اتحاديه توزيعي، توليدي و خدماتي و همچنين وجود شهرك صنعتي شمس آباد، كارخانه سيمان و كارگاه هاي توليدي و خدماتي از جمله سنگ بري، شيشه و سفال، آجرپزي، كارگاه قاليبافي و قاليشويي، كشتارگاه دام و طيور به عنوان قطب كار و توليد در پهنه جنوب تهران مطرح است.

 
 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۵ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۰۱:۱۲:۰۴ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

برچسب‌هاي تبليغاتي غيرمجاز زمين را هم رها نمي‌كنند | جريمه ۱۰۰ توماني متخلفان كي اصلاح مي‌شود؟اين روزها افراد سودجو و متخلف براي فرار از قانون، اقدام به نصب برچسب‌هاي تبليغاتي روي زمين و معابر عمومي و پياده‌روها مي‌كنند كه اين موجب اتلاف وقت و به بار آمدن هزينه براي مديريت شهري شده است.


به گزارش خبرنگار همشهري آنلاين، نصب برچسب‌هاي تبليغاتي بر روي در و ديوار شهر كه معروف‌ترين و پرشمارترين آنها به تبليغات صنوفي مانند تخليه چاه و قاليشويي مربوط مي‌شود، نه تنها به سيما و منظر شهري آسيب مي‌رساند و چهره شهر را مخدوش مي‌كند كه به اموال عمومي هم خساراتي وارد كرده و پاكسازي آنها نيز هزينه و بار عملياتي قابل توجهي را به مديريت شهري تحميل مي‌كند.
اجراي طرح‌هاي پاكسازي برچسب‌هاي تبليغاتي غيرمجاز كه روي پياده‌روها نصب شده‌اند توسط نيروهاي خدمات شهري نواحي مختلف شهرداري تهران به طور مستمر اجرا مي‌شود و وقت و توان زيادي از عوامل خدمات شهري مي‌گيرد؛ تواني كه مي‌تواند در راستاي بهسازي بخش‌هاي مختلف مرتبط با حوزه خدمات شهري در پايتخت معطوف شود.
بررسي شكايت‌هاي شهروندان به مديريت شهري هم نشان مي‌دهد كه سنت زشت نصب برچسب‌هاي تبليغاتي آنچنان باعث آزار شهروندان شده كه دست به تلفن شده و با سامانه ۱۳۷شهرداري تهران تماس مي‌گيرند و درخواست كمك براي پاكسازي در و ديوار محل سكونت خود را مطرح مي‌كنند. به عنوان نمونه، احسان يلوه شهردار ناحيه يك شهرداري منطقه ۶ تهران مي‌گويد: «پيام‌هاي زيادي در سامانه ۱۳۷ مبني بر شكايت شهروندان از نصب برچسب‌هاي تبليغاتي روي در و ديوار منزل و محل كارشان ثبت مي‌شود و شهرداري هم بر اساس وظيفه اقدام به پاكسازي آنها مي‌كند.»
وي با بيان اينكه به تازگي پاكسازي برچسب‌هاي تبليغاتي غيرمجاز كه در خيابان‌هاي انقلاب و وليعصر روي پياده‌روها نصب شده‌ بودند صورت گرفت، ادامه داد: «برابر قانون شهرداري‌ها، نصب هر گونه برچسب تبليغاتي غيرمجاز روي در و ديوار شهر ممنوع است و متخلفان جريمه مي‌شوند اما نبود ضمانت اجرايي سبب شده مالكان صنوف مختلف به اين كار ادامه دهند. اين روزها افراد سودجو و متخلف براي فرار از قانون اقدام به نصب برچسب‌هاي تبليغاتي روي زمين و معابر عمومي و پياده‌روها مي‌كنند. اين درحاليست كه به طور كلي نصب برچسب‌هاي تبليغاتي غيرمجاز در هر نقطه از فضاي شهري ممنوع است و بايد با متخلفان برخورد شود.» 
قانوني كه اين مدير شهري از آن نام مي‌برد، ماده ۹۲ قانون شهرداري‌ها مصوب سال ۱۳۳۴ است كه بر اساس آن «نوشتن هر نوع مطلبي يا الصاق هر نوشته‌اي بر روي ديوارهاي شهر كه مخالف مقررات انجمن شهر باشد ممنوع است مگر در محل‌هايي كه‌ شهرداري براي نصب و الصاق اعلانات معين مي‌كند و در اين محل‌ها فقط بايد به نصب و الصاق آگهي اكتفا كرد و نوشتن روي آن نيز ممنوع است. ‌متخلف علاوه بر تأديه خسارت مالكين به پرداخت پانصد تا يك هزار ريال جريمه محكوم خواهد شد.»

مقالات مرتبط: قاليشويي امامت
با توجه به اينكه جريمه در نظر گرفته شده در اين قانون، ديگر توان بازدارندگي براي متخلفان نداشت، جمعي از نمايندگان نهمين دوره مجلس شوراي اسلامي طي طرحي در صدد اصلاح و تكميل اين قانون برآمدند. اين طرح در اول مرداد ماه ۹۳ اعلام وصول شد و حدود يكسال و نيم پس از اعلام وصول بود كه با اصلاحاتي در كميسيون امور داخلي كشور و شوراهاي مجلس به تصويب رسيد. اما بر اساس درختواره پيگيري اين موضوع كه در پايگاه مركز پژوهش‌هاي مجلس قرار دارد، اين طرح رها شده و تصويب نهايي آن پيگيري نشده است. 
اين درحاليست كه پيگيري موضوع اصلاح ماده ۹۲ قانون شهرداري‌ها و در نظر گرفتن جرايم بازدارنده مي‌تواند تاثير بسزايي در برچيده شدن اين شيوه تبليغات برخي صنوف داشته باشد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۳۱ شهريور ۱۳۹۹ ] [ ۱۱:۳۴:۱۱ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

 

تهران- ايرنا- بازي آمريكا براي به انزوا كشاندن ايران به واسطه رد قطعنامه ضدايراني در شوراي امنيت با شكست مواجه شد و متعاقب آن با توافق تهران و آژانس بين‌المللي انرژي اتمي اين شكست سنگين‌تر شد تا «دونالد ترامپ» را در چند قدمي انتخابات رياست‌جمهوري اين كشور در انزواي بين‌المللي فرو برد.

ايران و آژانس بين‌المللي انرژي اتمي بعد از سفر دو روزه «رافائل گروسي» مديركل اين نهاد بين‌المللي به تهران و انجام مذاكرات در سطوح مختلف، روز چهارشنبه پنجم شهريورماه بيانيه مشتركي مبني بر تقويت همكاري‌ها منتشر كردند.

در اين بيانيه اعلام شد كه آژانس بين‌المللي انرژي اتمي و جمهوري اسلامي ايران توافق كرده‌اند تا همكاري‌هاي خود را بيش از پيش تقويت كرده و اعتماد متقابل را به منظور تسهيل اجراي كامل موافقتنامه جامع پادمان و پروتكل الحاقي به آن، كه از ١۶ ژانويه ۲۰۱۶ به صورت موقت توسط ايران در حال اجرا است، ارتقاء بخشند.

بر اساس توافق مذكور، ايران به طور داوطلبانه به دو مكان مشخص شده از سوي آژانس دسترسي داده و فعاليت‌هاي راستي‌آزمايي آژانس را براي حل وفصل اين موضوعات تسهيل خواهد كرد. همچنين آژانس نيز به موجب توافقي كه در بيانيه مشترك به آن اشاره شده،‌ هيچ سؤال ديگري از ايران و هيچ درخواستي براي دسترسي به مكان‌هايي فراتر از آنچه كه توسط ايران تحت موافقتنامه جامع پادمان و پروتكل الحاقي اظهار شده‌اند، ندارد.

همكاري‌هاي سازنده ايران و آژانس در سال‌هاي اخير بر كسي پوشيده نيست و ۱۷ گزارش سريالي «يوكيا آمانو» مديركل فقيد آژانس مبني بر پايبندي تهران به برجام  گواهي بر اين مدعا است و از حُسن نيت ايران در انجام فعاليت‌هاي هسته‌اي صلح‌آميز حكايت مي‌كند.

ضمن اينكه ايران در بين كشورهاي جهان، در رتبه‌هاي نخست همكاري با آژانس جاي دارد و بنا بر ‌گزارش سازمان انرژي اتمي كشورمان، ۸۸ درصد بازرسي‌هاي كل آژانس در سال ۲۰۱۹ مختص ايران بوده و ايران بيش از يك‌پنجم فعاليت آژانس را به خود اختصاص داده‌است.

كاهش همكاري‌هاي ايران با آژانس نيز واكنشي به تعهدگريزي طرف اروپايي در اجراي تعهدات و همچنين بي‌توجهي به خروج يكجانبه آمريكا از برجام و ازسرگيري مجدد تحريم‌ها بود. از اين رو متعاقب تصميم شوراي عالي امنيت ملي، ايران اجراي بخشي از تعهدات خود را در قبال برجام متوقف كرد و به ترتيب پنج گام با هدف متوازن‌سازي تعهدات برداشت.

اينك نيز در پي توافق ايران و آژانس، موجي از پيام‌هاي تبريك از سوي بازيگران حاضر در برجام و خارج از آن به راه افتاده‌است. «هلگا اشميد» معاون مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا شامگاه چهارشنبه ساعاتي بعد از انتشار بيانيه، طي پيامي توئيتري از توافق ايران و آژانس بين‌المللي انرژي اتمي براي تقويت همكاري‌ها ابراز خرسندي كرد و در حساب كاربري رسمي خود در توئيتر نوشت: «خبرهاي خوب از تهران درباره همكاري بين ايران و آژانس بين‌المللي انرژي اتمي. اتحاديه اروپا به نقش بي‌طرف و مستقل آژانس اعتماد دارد.»

«ميخائيل اوليانوف» نماينده دائم روسيه در سازمان هاي بين المللي در وين هم در صفحه توئيتر خود نوشت: «پيشرفت واقعي! سفر رافائل گروسي مدير كل آژانس اتمي به ايران منجر به توافق‌هاي بسيار مهمي شد كه شامل دسترسي به دو مكان مورد نظر آژانس است.» وي توافق يادشده را گواه ديگري بر  اهميت گفت‌وگو نسبت به سياست اعمال فشار توصيف كرد.

چين و فرانسه نيز از ديگر بازيگراني بودند كه توافق ايران و آژانس را ستودند و به آينده آن ابراز اميداواري كردند. اما در ايران نيز حجت‌الاسلام «حسن روحاني» نيز با اشاره به نتايج و دستاوردهاي گذشته همكاري‌هاي ايران و آژانس، بر حفظ اين دستاوردها تاكيد كرد و گفت: «در اين سفر هم توافق خوبي حاصل شد كه مي‌تواند به حركت در مسير صحيح و درست براي حل و فصل نهايي مشكلات كمك كند.»

بيانيه اميدبخش ايران و آژانس در فضايي انتشار يافته كه هفته آينده «كميسيون مشترك برجام» با هدف ارزيابي پيشبرد توافق و موانع پيش روي اجراي آن برگزار خواهد شد؛ نشستي كه در آن نيز خانم اشميد از طرف «جوزپ بورل» مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا، رياست آن را بر عهده خواهد داشت و با حمايتي كه وي از توافق مذكور در روزهاي گذشته كرده، شانس نتيجه‌بخش بودن كميسيون مشترك برجام نيز بالا است.

اما مهمترين هدف و پيام بيانيه مشترك ايران و آژانس، پايان دادن به توطئه گري امريكا و متحدان عبري – عربي منطقه‌ است؛ بازيگراني در ميان اعضاي شوراي همكاري خليج فارس كه در صدد نابودي توافقند و اخيرا به واسطه تحريك و تهييج كاخ سفيد با ارسال نامه‌اي خطاب به «آنتونيو گوترش» دبير كل سازمان ملل، خواستار تمديد تحريم‌هاي تسليحاتي ايران شده‌اند.

اين در حالي است كه كشورهاي عربي منطقه به انبار باروت و تسليحات آمريكايي تبديل شده و بودجه بالايي را نيز به برنامه هسته‌اي خود اختصاص داده‌اند. از طرف ديگر، توافق ايران و آژانس خط بطلاني بر گزارش‌هاي ادعايي رژيم صهيونيستي خواهد كشيد تا نخست وزير اين رژيم كه هر چند ماه يك بار با بهره‌گيري از تريبون‌هاي مختلف ايران را به فعاليت‌هاي هسته‌اي غيرصلح‌آميز متهم مي‌كند، دست خالي بماند.

باوجود توافق جديد ايران و آژانس و اجازه بازرسي به دو سايت به اصطلاح مشكوك از نظر اين سازمان، به احتمال زياد اوايل مهرماه بار ديگر شاهد ادعاها و اتهامات واهي تازه از سوي «بنيامين نتانياهو» عليه ايران خواهيم بود.

بسياري مي‌گويند كمتر از يك ماه ديگر طبق روال سال‌هاي گذشته، نتانياهو پشت تريبون مجمع عمومي سازمان  ملل حاضر خواهد شد و با در دست داشتن تصاوير مختلف، ايران را به فعاليت‌هاي هسته‌اي غيرصلح‌آميز و مخفي متهم خواهد كرد؛ همانگونه كه «تورقوزآباد» به عنوان محل مورد ادعاي نتانياهو، قاليشويي از آب درآمد و تا مدت‌ها مضحكه خاص و عام شد.

در مجموع توافق ايران و آژانس ادعاها و فشارهاي آمريكا و محور عبري- عربي را فرونشاند و نشان داد كه اعضاي برجام و آژانس براي نجات برجام و تداوم همكاري‌ها مصمم‌اند.

آمريكا نيز كه تاكنون به روش‌هاي مختلف از كانال‌هاي شوراي حكام آژانس گرفته تا شوراي امنيت سازمان ملل در صدد ضربه زدن بر ايران و برجام برآمده، در نهايت ناكام و ناتوان مانده‌است. انتظار مي‌رود كه آمريكا بعد از توافق ايران و آژانس در موقعيت ضعيف‌تري قرار گيرد و اصرار كاخ سفيد براي تداوم فشار حداكثري بر تهران به بي‌اعتباري افزونتر شخص ترامپ در آستانه انتخابات ۲۰۲۰ منجر خواهد شد.

مقالات مرتبط:

قاليشويي جردن


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹ ] [ ۰۱:۰۹:۰۶ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

نبض اقتصاد ايران در بهار كرونايي گرفته شد. مركز آمار ايران اولين تصوير كامل پس از شيوع كرونا را منتشر كرد: رشد اقتصادي در بهار ۹۹ به منفي ۵/ ۳ درصد رسيد. همچنين بخش غيرنفتي اقتصاد نيز به ميزان ۷/ ۱ درصد كوچك شد.

به گزارش دنياي اقتصاد؛ اين در حالي بود كه رشد بخش غيرنفتي در زمستان گذشته معادل منفي ۴/ ۲ درصد گزارش شده بود؛ درنتيجه با وجود كرونا، عملكرد بخش غيرنفتي بدتر از فصل قبل نبود. اما ضربه اصلي كرونا به بخش خدمات بوده است؛ حجم اين بخش به ميزان ۵/ ۳ درصد منقبض شد. اين منفي‌ترين رشد خدمات در دهه ۹۰ محسوب مي‌شود.

با اين حال، همچنان بخش نفت مهم‌ترين اثر را بر رشد منفي داشته است. رشد اقتصادي اين بخش منفي ۳/ ۱۴ درصد گزارش شده؛ البته كرونا نيز بر ارزش صادرات نفت خام ايران اثرگذار بوده است. اگر مزاحمت كرونا وجود نداشت، احتمالا اقتصاد ايران از شوك تحريم عبور مي‌كرد؛ چراكه با وجود اثر كرونا بر قيمت نفت، اين بخش، بهترين عملكرد را در فصول تحريم به جا گذاشته است.

اقتصاد در بهار كرونايي، ۵/ ۳ درصد منقبض شد. مركز آمار ايران نخستين گزارش رسمي از تصوير اقتصاد ايران در ايام كرونا را منتشر كرد. بر اين اساس، قبض اقتصاد غيرنفتي نيز معادل ۷/ ۱ درصد گزارش شده است. به نظر مي‌آيد اگر كرونا رخ نمي‌داد، اثر شوك نفتي در حال تخليه شدن بود با اين حال، كرونا فرصت نفس تازه به اقتصاد ايران را نداد.

متضرران اصلي كرونا

بر اساس آخرين نتايج حساب‌هاي ملي فصلي مركز آمار ايران، محصول ناخالص داخلي به قيمت ثابت در سال ۱۳۹۰ در سه‌ماهه اول سال‌جاري به رقم ۶/ ۱۶۵ هزار ميليارد تومان رسيد كه نسبت به بهار ۹۸، نشان از رشد منفي ۵/ ۳ درصد دارد.

همچنين رشد اقتصادي بدون نفت نيز در بهار ۹۹، معادل منفي ۷/ ۱ درصد بوده است. در بهار امسال، رشد منفي نفت، يك شريك ديگر نيز يافت؛ اثرات كرونا بر بخش خدمات. از حجم بخش خدمات در سه‌ماهه نخست سال‌جاري، نسبت به بهار سال گذشته، ۵/ ۳ درصد كاسته شد. اين منفي‌ترين رشد بخش خدمات، دست‌كم در دهه ۹۰ به حساب مي‌آيد. در واقع تحريم هم نتوانسته بود به اين بخش از اقتصاد كشور، به ميزان كرونا آسيب بزند. رشد بخش خدمات در سال گذشته معادل منفي ۷/ ۰ درصد بود.

بيشترين انقباض در بخش خدمات، در گروه «ساير خدمات عمومي، اجتماعي و شخصي» رخ داده است. اين گروه شامل فعاليت‌هاي مذهبي و سياسي، فعاليت‌هاي اتحاديه اصناف، خدمات موسسات لباسشويي، قاليشويي، خدمات آرايش و پيرايش، گورستان‌ها، حمام و سونا، دفاتر شهرك‌ها و پاساژ‌ها و خدمات خانگي مستخدمين، رانندگان و نظاير آن‌ها مي‌شود.

در واقع كرونا بيشترين ضربه را به اين بخش از GDP وارد كرده؛ چراكه ۶۳ درصد از حجم اين خدمات در قياس با بهار پارسال از بين رفته است. در واقع هزينه خانوار‌ها بابت اين نوع خدمات با كاهش قابل توجهي همراه شده است. سهم اين بخش از كل GDP در بهار سال گذشته معادل ۹/ ۰ درصد بوده كه در فصل اول امسال به ۳/ ۰ درصد تقليل پيدا كرده است. با وجود نقش كوچك اين بخش در GDP، اما شدت رشد منفي باعث شد كه موجب افت ۶/ ۰ درصدي توليد كل اقتصاد ايران شود.

قرباني دوم كرونا در بهار امسال، باز هم در بخش خدمات بوده است: «عمده و خرده‌فروشي، هتل و رستوران.» رشد اين بخش در بهار امسال معادل منفي ۷/ ۶ درصد گزارش شده است. با توجه به شوكي كه اقتصاد ايران در فصل اول سال در عرضه مواجه شد، طبيعتا اين شوك به عمده‌فروشي و خرده‌فروشي نيز منتقل شده است.

اين ركود به خصوص در بخش هتل و رستوران مشهودتر است. ركود در ۲ گروه «حمل و نقل، انبارداري و ارتباطات» و «مستغلات، كرايه و خدمات كسب و كار» هم ديده مي‌شود. با اين حال، «امور عمومي، آموزش بهداشت و مددكاري» در فصل گذشته رشد ۲/ ۱ درصدي را ثبت كرده است. يك دليلش مي‌تواند اين باشد كه هزينه خانوار‌ها بابت خدمات بخش بهداشت افزايش يافته است. جالب اينكه در بين گروه‌هاي فرعي، بيشترين رشد مثبت نيز در زيرمجموعه‌هاي خدمات گزارش شده است.

گروه «واسطه‌گري‌هاي مالي» با ثبت رشد ۳/ ۱۰ درصدي، بيشترين رشد مثبت را ثبت كرده است. فعاليت بانك مركزي، بانك‌هاي تجاري و موسسات مالي و اعتباري كشور در اين بخش قرار مي‌گيرد. شاخص كمكي براي محاسبه اين فعاليت‌ها مابه‌التفاوت سود دريافتي از تسهيلات و سود پرداختي به سپرده‌ها و ساير كامزد‌ها است. اما احتمالا نقش اصلي را در گسترش واسطه‌گري‌هاي مالي، خدمات مالي حوزه بورس داشته است. فعاليت سازمان بورس اوراق بهادار، كارگزاران بورس و شركت‌هاي سرمايه‌گذاري در اين بين احتمالا نقش اصلي را داشته است.

در اين فعاليت، ارزش جاري بازار سهام به عنوان شاخص كمكي ستانده به قيمت جاري در نظر گرفته شده است و از تقسيم اين كميت بر شاخص كل قيمت سهام، شاخص كمكي ستانده به قيمت ثابت به دست آمده است. اين بخش به رشد GDP كل، كمك ۵/ ۰ درصدي كرده است.

قاليشويي اختياريه

رشد مثبت صنعت منهاي نفت

در فصل گذشته گروه كشاورزي رشد مثبت ۱/ ۰ درصدي را ثبت كرده كه اين رشد متاثر از رشد قابل توجه فعاليت‌هاي ماهيگيري در بهار امسال بوده است. نكته اميدواركننده ديگر اينكه، گروه صنايع و معادن بدون نفت، رشد مثبت يك درصدي را ثبت كرده است. در اين رشد، نقش اصلي را بايد به فعاليت‌هاي «ساير معادن» و «تامين آب، برق و گاز طبيعي» داد؛ چراكه رشد بخش «صنعت» معادل منفي ۴/ ۰ درصد و رشد بخش ساختمان معادل منفي ۲ درصد بوده است. بخش صنعت در زمستان گذشته به رشد مثبت ۷/ ۲ درصدي رسيده بود، اما بخش ساختمان با ثبت ۲ رشد منفي در زمستان گذشته و بهار امسال، بار ديگر وارد ركود شد.

«تامين آب، برق و گاز طبيعي» درخشان‌ترين گروه صنايع بوده است. رشد اين بخش معادل ۹/ ۴ درصد بوده كه احتمالا به دليل افزايش مصرف آب، برق و گاز در فصل كرونايي رقم خورده است. همچنان منفي‌ترين بخش در صنايع، استخراج نفت وگاز طبيعي است. از حجم توليدات اين بخش نيز در فصل اول امسال نسبت به بهار پارسال، ۳/ ۱۴ درصد كاسته شد. البته خبر خوب اين است كه رشد بخش نفت در بهار امسال، به مطلوب‌ترين وضعيت از آغاز تحريم‌ها رسيده است. شايد اگر شيوع كرونا رخ نمي‌داد، بخش نفت انقباض كمتري را تجربه مي‌كرد، ولي كرونا در كاهش بهاي نفت ايران نقش كليدي را بازي كرد.

تغييرات سمت تقاضا

در سمت تقاضاي اقتصاد، منفي‌ترين عملكرد را صادرات و واردات بازي كرده است. در واقع كرونا در سمت تقاضا به شكل واضح‌تري ظهور كرده، طوري كه رشد صادرات در فصل اول امسال معادل منفي ۱/ ۴۵ درصد و رشد واردات معادل منفي ۵/ ۶۶ درصد گزارش شده است. سهم صادرات از GDP كه در بهار سال گذشته معادل ۶/ ۲۴ درصد بوده، در بهار امسال به ۱۴ درصد رسيده است. اين يعني بخش قابل تجارت در اقتصاد ايران تضعيف شده است. در عوض سهم هزينه‌هاي دولت در GDP با رشد همراه شده و به ۶/ ۳۱ درصد ارتقا يافته است.

در سمت تقاضا، تنها بخشي كه با رشد نسبت به بهار سال گذشته همراه شده، هزينه مصرف نهايي دولت است. كرونا سبب شد تا دولت حمايت‌هاي زيادي از بخش‌هاي اقتصادي و خانوار‌ها انجام دهد. هزينه مصرف نهايي دولت رشد ۶/ ۱۳ درصدي را ثبت كرده است.

نكته اميدواركننده هم اين بوده كه هزينه مصرف نهايي خصوصي نيز تنها ۶/ ۰ درصد نسبت به بهار ۹۸ افت كرده است. رشد اين بخش در زمستان گذشته معادل منفي ۷/ ۳ درصد بود. همچنين از سرعت انقباض تشكيل سرمايه ثابت ناخالص نيز كاسته شد و رشد اين بخش به منفي ۵/ ۳ درصد رسيد.

 

مقالات مرتبط:

قاليشويي دولت


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۲ شهريور ۱۳۹۹ ] [ ۰۸:۳۶:۰۹ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

 

قطعي چند روزه آب در روستاي پيربلوط

معضل قطعي آب در سرزمين آب‌ها پايان ندارد

به گزارش سايت مردم سالاري سناريوي قطعي آب اين بار به پيربلوط رسيده و چند روز است كه اين روستا آب ندارد.به گزارش تسنيم، سناريوي مشكل آب شرب، اين بار به پيربلوط رسيد، روستايي با جمعيت بيش از دو هزار نفر كه نزديك به مركز استان است، اكنون چند روز است كه هيچ آبي ندارد و به گفته اهالي پيربلوط تنها در چند روز گذشته فقط يك تا دو ساعت در صبح و يك تا دو ساعت در عصر، آب وصل بوده است.
نكته جالب ماجرا آن است كه پس از چند روز قطعي آب هنوز برخي مسئولان نمي‌دانند مشكل قطعي آب چيست، معناي اين نكته اين است كه مسئولان در اين زمينه تلاش كافي نكرده‌اند.مهدي خلجي دهيار پيربلوط گفت: موضوع قطعي آب در پيربلوط هنوز مشخص به طور قطع نيست، ممكن است مشكل از پمپ، كمي آب يا موارد ديگري باشد.او افزود: آبي كه در حال حاضر از موتور آب خارج مي‌شود علاوه بر پيربلوط براي كاكلك نيز هست.خلجي با بيان اينكه تعدادي كارشناس درحال بررسي دقيق علت هستند اضافه كرد: امروز دبي مخزن براي بررسي بيشتر اندازه گيري شد.او ادامه داد: كارشناسان با اندازه‌گيري دبي به دنبال بررسي مسير لوله‌ها هستند، زيرا ممكن است لوله‌ها دچار هواگرفتگي و يا نشتي در مسير باشند.
خلجي گفت: بررسي دقيق دبي مشخص مي‌كند كه ايا مشكل ايجاد شده از موتور آب است يا خير كه براي براي رفع سريع مشكل آب اقدامات انجام شود.او با بيان اينكه مكاتباتي با بخشدار انجام شده است، اظهار داشت: بخشدار مشكل آب روستاي پيربلوط را به فرماندار انتقال دادند، فرماندار نيز پيگير مشكل آب روستاي پيربلوط شدند تا ظرف مدت كوتاهي تا چند روز آينده علت مشكل پيدا و رفع شود. تا زمان قطعي شدن مشكل آب بصورت سه ساعت صبح و سه ساعت بعد از ظهر جيره بندي است.به سراغ مسئولان استاني رفتيم تا اين مشكل را از آنان جويا شويم، مسئولان استاني، اما حرف‌هاي ديگري مي‌زنند و مي‌گويند در روز‌هاي گذشته فقط شش ساعت آب قطع مي‌شد.
سهراب بهرامي معاون نظارت بر بهره‌برداري آب و فاضلاب چهارمحال و بختياري با بيان اينكه چهار روستاي پيربلوط، ارجنك، هرچگان و كاكلك از طريق چاه مجتمع پيربلوط آبرساني مي‌شوند، بيان كرد: از سال ۷۴ تا ۷۵ چاهي به نام چاه مجتمع پيربلوط در ورودي اين روستا حفر شد تا آبرساني اين چهار روستا را تأمين كند و از آن جايي كه ارجنك خود داري چاه آب بود از اين مجموعه جدا شد و اين چاه ۴۰ ليتر در ثانيه به سه روستاي ديگر آب‌رساني مي‌كرد. او با اشاره به اينكه با مواجه شدن با كم آبي در سال‌هاي اخير چاهي در روستاي هرچگان حفر و اين روستا نيز از اين مجموعه جدا شد افزود: مجتمع روستاي پيربلوط به دو روستاي كاكلك و پيربلوط با 13.5 ليتر آب در ثانيه آب‌رساني مي‌كرد كه اگر مصارف هر فرد از اهالي دو روستا ۱۵۰ ليتر در روز باشد اين آب كفاف دو روستا را مي‌دهد، اما متاسفانه مصارف آب اهالي به علت دامپروري و كشاورزي افزايش يافته است و چند روزي است كه در پيربلوط با مشكل روبرو شده‌ايم و آب‌دهي چاه به دو ليتر در ثانيه رسيده است.بهرامي اضافه كرد: تنها راه حل كوتاه مدت مقابله با كم آبي در روستاي پيربلوط حفر چاه دوم از محل چاه‌هاي استراتري است كه كارشناسان زمين شناسي در حال بازرسي منطقه هستند تا در صورت مساعد بودن شرايط توپوگرافي و زمين شناسي يك چاه دهان‌گشاد در پيربلوط حفر شود.او ادامه داد: از آنجايي كه پيربلوط در مسير پروژه بن به بروجن قرار دارد، مشكل اين روستا در دراز مدت تنها با افتتاح اين پروژه حل خواهد شد.
بهرامي افزود: از ابتداي تابستان در پيربلوط با مشكل آب مواجه شده بوديم، اما قطعي آب به صورت دائمي يا در طول چند روز متوالي در اين روستا وجود نداشته و تنها به منظور ذخيره شدن آب در منبع از پايان هفته گذشته تا كنون آب منبع از ساعت ۲۲ الي ۲۳ تا ۴ صبح بسته مي‌شود تا آب در منبع ذخيره شود.او ادامه داد: در روستاي كاكلك با مديريت و مديريت شورا و مراقبت اهالي روستا فعلا مشكل آبي وجود ندارد، اما روستاي پيربلوط به علت استفاده و مصرف بي‌رويه، شستشوي حياط، قاليشويي و يا پر كردن تانكر‌هاي آب براي استفاده از كشاورزي و آبياري احشام چند روزي است كه با مشكل آب مواجه شده است لذا مجبور هستيم شب‌ها كه مصرف آب كم است منبع آب را ببنديم تا آب در مخزن جمع شود و صبح مورد استفاده اهالي قرار گيرد.اظهار نظر مسئولان استاني در مورد سبب قطعي آب بحثي جداست، اما اينكه مي‌گويند آب اين روستا كه نزديك مركز استان است تنها ۶ ساعت قطع مي‌شود با حرف‌هاي اهالي پيربلوط در تناقض كامل است.

مقالات مرتبط: قاليشويي اختياريه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۴ شهريور ۱۳۹۹ ] [ ۰۴:۲۷:۱۳ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

گرگان -به گزارش  ايرنا - افت فشار و قطع مكرر آب در روزهاي اخير، مردم گرگان را در آستانه ورود به ماه گرم مرداد كلافه كرده است اما شهروندان با وجود گلايه از روند خدمت‌رساني در اين حوزه همزمان با اوج گيري مجدد كرونا به فكر مديريت بهينه منابع آب افتاده‌اند .

پيش بيني هواشناسي مبني بر افزايش دما در روزهاي پيش رو، افزايش حساسيت مردم به رعايت بهداشتي فردي در كنار محدوديت منابع آب شرب گرگان موجب شد تا شهروندان اين شهر در روزهاي پاياني ماه نخست تابستان با چالش مداوم قطع آب روبرو شوند.

تكرار كم آبي و قطعي مكرر آب در تابستان شايد اتفاق جديدي براي گرگاني ها نباشد اما بارندگي مداوم در زمستان پارسال و بهار امسال و در نتيجه افزايش دبي آب رودخانه ها و منابع آب زيرزميني پذيرش اين مشكل را براي مردم دشوار كرده است.

ربابه خراساني پيرزن ساكن محله امام رضا گرگان به ايرنا گفت: همه ساله با شروع فصل گرم، اين محله شاهد كم فشاري و قطع آب است اما امسال بي آبي زودتر از سال هاي قبل به سراغ ما آمد.

وي با اشاره به نگهداري از ۲ بيماري كرونايي در خانه گفت : براي تيمار و مراقبت از اين بيماران نياز به مصرف مداوم آب دارم اما شرايط به گونه است كه بايد به كم آبي عادت كنم.

  خراساني گفت : در حال حاضر آب را در چند ظرف ۴۰ ليتري ذخيره مي كنم تا در زمان قطعي چند ساعته، از آن براي شستشوي لباس و ظرف استفاده كنم.

يكي از مرغ فروشان گرگاني نيز با اشاره به كاهش شديد فشار آب در ساعات پاياني شب اظهارداشت : با حجم بارندگي و آب وارده به رودخانه و چاه هاي استان فكر نمي‌كرديم امسال با مشكل كم آبي رو به رو شويم اما هنوز تابستان شروع نشده شدت كم آبي آزار دهنده است.

سيد مهدي حسيني گفت: شغل ما به استفاده مكرر از آب احتياج دارد اما نمي دانيم چرا وقتي پول اشتراك آب را به بهاي زياد و تجاري پرداخت مي كنيم باز هم بايد براي استفاده از آب منتظر بمانيم.

وي گفت : كارواش ها و قاليشويي هاي شهر با وجود مصرف بسيار زياد آب بدون مشكل مشغول كار هستند اما آب مغازه داراني مثل ما قطع مي شود و در نتيجه آن مجبور به بستن محل كسب هستيم.

در حالي كه تعدادي از گرگاني ها با مصرف بهينه آب غريبه هستند يك شهروند خوش ذوق گرگاني با صرف هزينه حداقلي ضمن جمع آوري آب باران، بخشي از آب هاي سطحي بلااستفاده در محل پيراموني محل كار و آب باران فصلي را جمع آوري كرده و با هدايت به حوضچه هاي ترسيب و لجن گيري از اين آب استفاده غير شرب مي كند.

اين شهروند گرگاني با ايجاد مخزني به ظرفيت ۸۰ هزار ليتر، حدود ۳۰ هزار ليتر را براي خاموش كردن آتش سوزي احتمالي محل كار ذخيره كرده و از ۵۰ هزار ليتر ديگر براي شستشوي خودروهاي سنگين و سبك شركت و كاركنان استفاده مي كند.

در يكي از مجتمع هاي مسكوني گرگان در محله هفت دستگاه  نيز اهالي ۱۶ واحد ساكن يك آپارتمان، آب ناشي از روشن بودن كولر را به تانكري در پاركينگ منتقل كرده و از آن براي شسشوي خودرو و راه پله ها و پاركينگ استفاده مي كنند.

مرتضي اسدي مدير اين مجتمع گفت: ۴۰ ميليون ريال براي شبكه جمع آوري آب كولر در مجتمع هزينه كرديم كه در طي اين مدت عايدي بيشتري نصيب ساكنين شد.

مديرعامل شركت آب و فاضلاب گلستان در گفتگو با ايرنا صرفه جويي را موثرترين راه براي گذر از روزهاي كم آب پيش‌رو دانست و گفت: نياز آب شرب گرگان در هر ثانيه هزار و ۷۵۰ ليتر است كه در حال حاضر امكان تامين هزار و ۳۰۰ ليتر آن از طريق منابع سطحي و زير سطحي وجود دارد.

بهزاد هرمزي افزود : براي جبران ۳۰ درصد كسري منابع آب شرب گرگان اجراي طرح هاي مديريت منابع مانند قطعي برنامه ريزي شده گريزناپذير است.

وي گفت: انتقال رسوبات مناطق بالادستي به سوي تصفيه خانه هاي گرگان ناشي از بارش هاي اخير سبب شد براي ساعاتي اين تصفيه خانه از مدار خارج شده و معضل كمبود آب بيش از پيش محسوس تر شود.

به‌گفته وي بارش هاي رگباري سبب توقف پمپاژ آب از منطقه گرمابدشت توسكستان به گرگان شد و حدود ۴۰۰ ليتر بر ثانيه آب داخل شبكه كاهش يافت.

هرمزي بيان كرد: در حال حاضر براي آنكه شهروندان گرگان و روستاهاي پيرامون اين شهر بتوانند در ساعات پيك مصرف به آب شرب دسترسي داشته باشند ذخيره سازي آب در تصفيه‌خانه در دستور كار قرار گرفته و به همين دليل فشار آب از ساعات ۲۳ تا ۵ صبح دچار افت مي شود.

وي اضافه كرد: با روند فعلي مصرف مشتركين، طرح مديريت منابع و قطعي آب در گرگان ادامه خواهد داشت اما تلاش مي كنيم با وجود افزايش ۲۰ تا ۲۵ درصدي مصرف آب در ايام كرونا شاهد كمترين مورد قطع آب باشيم.

وي با تاكيد بر ضرورت مديريت مصرف آب از سوي مردم و استفاده از تجهيزات كاهنده مصرف گفت: در صورت صرفه‌جويي ۱۰ درصدي در مصرف مي‌توان از پيك مصرف تابستان با كمترين قطعي عبور كرد.

مديرعامل شركت آب و فاضلاب گلستان افزود: رعايت بهداشت عمومي و پيشگيري از شيوع بيماري كرونا در اولويت قرار دارد اما با رعايت نكردن مصرف بهينه آب با مشكلات بيشتري مواجه خواهيم شد.

 

مقالات مربط كه شايد بخواهيد بخوانيد:

قاليشويي ظفر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ ] [ ۰۴:۰۸:۲۰ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی