قاليشويي فارسي
خبرهاي مرتبطه با شستشوي فرش

مشكلات كارگاه‌هاي قاليشويي قزوين در آستانه نوروز

قزوين-ايرنا- شيوع ويروس كرونا و رشد قارچ گونه برخي قاليشويي‌هاي بدون مجوز در مناطق مختلف استان و فعاليت برخي سودجويان موجب كسادي بازار قاليشويي‌هاي مجاز شده است.

 

به گزارش ايرنا، داستان قاليشويي كه زماني با آب زلال چشمه و رود و سپس با آب لوله كشي خانه ها در ميان كوچه، حياط و پشت بام انجام مي‌شد حالا به شكل جديد خود يعني مراكز قالي‌شويي رسيده است.

 

در چند سال گذشته با رشد و توسعه زندگي ماشيني و كوچك تر شدن فضاي منازل، ديگر در اسفند ماه اثري از تصاوير رنگين قالي، قاليچه و گليم هاي شسته شده در كوچه و خيابان هاي شهر ديده نمي شود.

 

همينطور اقبال مردم نيز رنگ عوض كرده و بالغ بر ۷۰ درصد از جمعيت استان قزوين ترجيح مي دهند كه فرش و موكت خود را براي شست‌وشو، تحويل كارگاه‌هاي قاليشويي بدهند تا به روش صنعتي و ماشيني شسته شوند.

 

 قاليشويي از مشاغلي است كه پررونق ترين روزهاي خود را در روزهاي پاياني سال مي گذارند و بايد كسادي بازار خود را در طول سال با پركاري آخرسال جبران كند.

 

در اين ميان شيوع ويروس كرونا و رشد قارچ گونه برخي قاليشويي هاي بدون مجوز در مناطق مختلف استان قزوين و سودجوياني كه اين روزها براي كسب سود بيشتر به بازار قاليشويي روي آورده اند موجب كسادي بازار قاليشويي‌هاي مجاز شده است.

كاهش ۶۰ تا ۷۰ درصدي درآمد قاليشويي‌ها

 

ساجد عرب مدير يكي از واحدهاي قاليشويي در قزوين در گفت وگو با خبرنگار ايرنا، گفت: افزايش بي رويه قيمت مواد شوينده، يكي از مهمترين مشكلات صنف قاليشويي‌ها است.

 

وي با بيان اينكه كرونا و تورم دست به دست هم داده اند تا مراكز شست‌وشوي قالي، به مرز تعطيلي كشانده شوند، افزود:هر ظرف مواد شوينده در سال گذشته، با قيمت ۹ هزار تومان عرضه مي شد اما امروزه مجبور هستيم آن را با كيفيت پايين تر و با قيمت ۳۰ هزار تومان خريد كنيم.

 

عرب بيان كرد: موادي چون كلر، آب ژاول و هيدرو هم متناسب با نرخ دلار افزايش قيمت پيدا كرده است.

 

وي اظهار داشت: حالِ كارگاه هاي قاليشويي استان قزوين خوب نيست چراكه كار قاليشويي‌ها فصلي بوده و اكثر خدمات ارائه شده توسط كارگاه‌هاي شست‌وشوي قالي، تك محصولي است بنابراين در فصولي كه تقاضاي مردم براي شستن فرش خيلي كم مي شود با مشكل ناتواني در پرداخت حقوق و حق بيمه تامين اجتماعي سهم كارفرما مواجه هستيم.

 

عرب تصريح كرد:  فعاليت قاليشويي‌هاي فاقد جواز كسب نيز از ديگر مشكلات اين صنف است به ويژه در ايامي مانند اسفند كه پيك كاري قاليشويي‌هاست، تعداد كارگاه‌هاي بدون مجوز به صورت قارچ گونه رشد قابل توجهي پيدا مي‌كند.

 

به گفته وي در آستانه سال نو و فصل بهار و آغاز خانه تكاني، بازار كارگاه‌هاي قاليشويي غيرمجاز و بدون مجوز داغ و موجب كسادي بازار قاليشويي‌هاي مجاز و رسمي مي‌شود.  

 

عرب افزود: همچنين شيوع كرونا به دليل ايجاد رعب و وحشت در برخي شهروندان، بازار قاليشويي‌ها را كساد كرده و حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد از درآمدهاي آنها را كاهش داده است.

 

وي اظهار داشت: بسياري از قاليشويي ها در پرداخت حقوق كارگران با مشكل مواجه هستند و حتي بعضي از كارگاه ها در قزوين نيروهاي خود را تعديل كرده و در آستانه تعطيلي قرار گرفته اند.

فعاليت قاليشويي هاي بدون مجوز در قزوين 

 

حسين احمدي يكي ديگر از مديران واحدهاي قاليشويي در قزوين گفت : امروزه علاوه بر موضوع ويروس كرونا، برخي از قاليشويي‌هاي كه با تبليغات فراوان در قزوين كار مي كنند داراي مجوز نيستند و بيشتر از شهرهاي اطراف و ديگر مشاغل به اين حرفه روي آورده اند.

 

وي از مردم استان قزوين خواست تا فريب تبليغات اين قاليشويي ها را نخورند و اگر به دنبال كار با كيفيت هستند به سوابق اين كارگاه ها توجه نمايند.

 

احمدي يادآورشد: قاليشويي هايي كه شب عيد قارچ گونه سبز مي شوند بدون شك بعد از تعطيلات نوروزي نيز كارگاه خود را جمع مي كنند.

 

وي نظارت بر قاليشويي‌هاي بدون مجوز را وظيفه اتحاديه دانست و گفت: مسووليت جلوگيري از فعاليت اين كارگاه ها با اتحاديه قاليشويي است كه بايد با كمك دستگاه قضايي با متخلفان برخورد قانوني داشته باشد.

 

مراكز قاليشويي دولت نياز به حمايت هاي دولتي دارند

 

مجيد پورحاجي يكي ديگر از اعضاي صنف قاليشويي در مورد مشكلات اين صنف، به خبرنگار ايرنا گفت: همخواني نداشتن افزايش نرخ خدمات قاليشويي با هزينه‌هاي مواد اوليه و دستمزد كارگران از مشكلات واحدهاي مجاز شست و شوي قالي است.

 

وي افزود: البته در كنار اين معضلات، بيماري كرونا باعث شده است تا دو سال پياپي در پررونق ترين ماه سال، تعداد زيادي از مشتريان خود را از دست بدهيم.

 

پور حاجي تصريح كرد: كم شدن مراسم، جشن‌ها و رفت و آمدها و از همه مهمتر ترس از سرايت و انتقال كرونا، تاثير زيادي بر روي كار ما گذاشته است.

 

وي اظهار داشت: بسياري از شهروندان، به دليل ترس از سرايت بيماري كرونا از شست و شوي فرش خود، اجتناب مي‌كنند،  در حاليكه مواد مورد استفاده در مراكز قاليشويي، همگي ضدعفوني كننده هستند و ويروس كرونا با شست‌وشوي فرش‌ها منتقل نمي شود.

 

وي بيان كرد: مراكز قاليشويي همچون ساير مراكز مورد تهديد از سوي ويروس كرونا، نيازمند حمايت هاي دولتي است.

تورم و گراني در كنار پيامدهاي اپيدمي ويروس كرونا، باعث شده تا هر صنف و شغلي با آسيب، ضرر و زيان مواجه شود به ويژه كارگران زحمتكش كه در هر رسته و حرفه اي بيشتر متحمل سختي‌هاي مضاعف كرونا شده اند.

 

 خيلي از خانواده ها به دليل نگراني از سرايت اين ويروس و همچنين كم رنگ شدن ديد و بازديدها و رفت و آمدهاي هرساله، خانه تكاني را جدي نمي گيرند كه همين موضوع در آستانه نوروز موجب سخت شدن امرار معاش برخي مشاغل مانند كارگران قاليشويي شده، داستاني كه از اسفند سال گذشته آغاز شده و هنوز پاياني براي آن نوشته نشده است.

 

مقالات ديگر: قاليشويي پاسداران

امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ ] [ ۰۵:۵۲:۵۵ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : 6
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی